Enter your keyword

post

Obligațiile de colectare separată în cadrul organizației tale – publică, privată, non-profit

Asociația ViitorPlus a organizat miercuri, 19 mai, un webinar pentru reprezentații organizațiilor din București unde au aflat care sunt obligațiile legale privind colectarea separată, condițiile corecte de separare pentru o reciclare garantată 100% și care sunt colectorii autorizați pentru diferite tipuri de deșeuri.

Conform Legii nr. 211/2011, art. 14.1, orice entitate juridică are obligația colectării separate a deșeurilor, pentru a fi preluate de colectori autorizați, pentru a fi introduse pe fluxul de reciclare.

ViitorPlus, Harta Reciclării și RECICLETA au organizat un prim astfel de webinar gratuit deschis pentru orice reprezentant de organizație din București – fie ea publică, privată sau non-profit.

„Organizăm pentru prima oara acest webinar deschis și gratuit, ca o invitație către reprezentanții entităților juridice (companii de stat, firme private, ONG-uri) să cunoască obligațiile legale pe care le au în domeniul managementului deșeurilor în cadrul instituției. De asemenea, avem cu toții o obligație morală de a face tot ce ne stă în putință pentru a pune în aplicare un program eficient și funcțional de colectare separată la locul de muncă. Este vital ca prin tot ceea ce facem să reducem impactul negativ asupra mediului. România a reușit în 2019 o rată de reciclare în scădere de doar 11,5% (EUROSTAT) față de ținta europeană de 50%. Reducerea consumului și refolosirea a ceea ce avem deja sunt primele practici de consum responsabil. În webinarul de miercuri, 19 mai, ora 16:00, vom face primi pași pentru a afla cum putem implementa colectarea separata pentru reciclare: prin infrastructură, relația cu colectorii autorizați documente, raportare, modalități de implicare a colegilor”, a transmis Gabriela Iordan, responsabilă de comunicare pentru proiectul RECICLETA.

Cu această ocazie și pentru că se apropie Ziua Mediului pe 5 iunie, RECICLETA propune o ofertă specială de abonament colectări pentru firmele din București – 50% discount la toate abonamentele de pe site.

Invităm organizațiile de orice fel și dimensiune să profite de această ofertă limitată pentru a face primul pas spre sustenabilitate și bifarea obligațiilor legale prin colectare separată a deșeurilor la locul de muncă pentru a fi reciclate.