Enter your keyword

post

Oamenii de știință avertizează: Modificările gândite pentru legea anti-defrișări ar putea submina obiectivele de mediu

Peste 50 de oameni de știință au semnat o scrisoare prin care avertizează europarlamentarii că modificările aflate în lucru cu privire la legislația europeană anti-defrișări ar putea submina tranziția spre o Europă cu emisii net zero, potrivit The Guardian.

Foto: Dave Robinson/Unsplash

Săptămâna trecută, miniștrii de mediu din blocul european au rescris o propunere legislativă prin care se vrea redefinirea „degradării pădurilor” înspre a se referi doar la pădurile primare. Totuși, pădurile primare reprezintă doar 3,1 milioane de hectare, dintr-un total de 159 de milioane de hectare de păduri la nivelul UE, ceea ce înseamnă că noua legislație ar cuprinde doar aproximativ 2% din total.

Propunerea „ar putea împiedică legislația să lupte împotriva defrișărilor și ar putea crea percepția că UE își evită propria responsabilitate când vine vorba de păduri”, au notat oamenii de știință.

Ei susțin că orice modificare ce vine cu excluderea unor categorii de păduri de sub termenul legii pune în pericol dezideratul anunțat al blocului european, acela conform căruia Europa ar trebui să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

Prof. Jaboury Ghazoul, unul dintre semnatarii scrisorii, a declarat că noua definiție a degradării pădurilor nu va fi recunoscută de oamenii de știință. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.