fbpx

Enter your keyword

post

O universitate din România a înregistrat la ASRO primul standard local pentru agricultură ecologică

O universitate din România a înregistrat la ASRO primul standard local pentru agricultură ecologică

Centrul antreprenorial USH Pro Business din cadrul Universității „Spiru Haret” a prezentat săptămâna trecută primul standard românesc pentru agricultură ecologică, înregistrat la Organismul Național de Standardizare (ASRO), pe care l-a realizat cu sprijinul Asociației Inter-Bio, potrivit unui anunț oficial.

Foto: Jan Kopriva/Unsplash

Astfel, standardul SR 13595 este considerat primul standard românesc pentru agricultură ecologică. Acesta vine cu cerințe și recomandări pentru produse ecologice sustenabile în vederea implementării unui set de bune practice și a unor parametri de transparență și trasabilitate.

Trebuie menționat că standardul este unul voluntar și poate fi aplicat și implementat și de operatorii în curs de certificare ecologică. Obținerea standardului se poate obține doar după obținerea certificării ecologice, dar organizațiile din spatele acestuia spun că vine și cu elemente în plus.

„Chiar dacă ministerul de resort, deși invitat să participe la dezbaterea lui nu a făcut-o, apreciem totuși interesul ministerului pentru susținerea standardului prin politicile publice, dar ne-am dori să și  fie introdus ca punct de referință în Planul Național pentru Agricultura Ecologică. Ne aflăm în același paradox în care inițiative naționale consistente au o recunoaștere internațională și mai puțin la autorități” a declarat Costin Lianu, președinte Asociația Inter-Bio și pro-rector Universitatea Spiru Haret.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.