Enter your keyword

post

O tonă de măşti de unică folosință, colectată și valorificată în București în ultimele trei luni. Campania Kaufland se extinde la nivel naţional

O tonă de măşti de unică folosință a fost colectată și apoi valorificată în București, în doar trei luni printr-o campanie a Kaufland. Aceasta se extinde, începând din luna iulie, la nivel naţional în toată România.


O tonă de kilograme de măști, colectată în București

Aproximativ 1.000 de kilograme de măști au fost colectate și apoi eliminate din mediu şi valorificate energetic, în cadrul unui proiect numit „Aruncă în siguranţă”. Acesta a fost iniţiat de organizaţia neguvernamentală „Oraşul Meu, Culorile Mele„, sprijinită de compania Kaufland. Astfel, în cele 17 magazine Kaufland din Capitală au fost colectate până acum 587.031 care apoi au fost valorificate energetic.

Campania de colectare de măști, extinsă la nivel național

Fiind considerată un succes în București, proiectul respectiv a fost extins începând cu această lună la nivelul întregii țări, în 131 magazine Kaufland din 81 de oraşe. După ce sunt colectate, măştile sunt valorificate pentru a produce energie și în acest mod se reduce impactul asupra mediului înconjurător.

Trei milioane de măști ar putea fi colectate în 2021

Organizaţia „Oraşul Meu, Culorile Mele” consideră că ar putea strânge aproximativ 3 milioane de măşti anul acesta în cadrul campaniei. Ce tipuri de măști pot fi colectate Conform organizației, pot fi colectate patru tipuri de măşti: măştile de plastic de unică folosinţă, măştile FFP2, numite şi N95, măştile FFP3 şi măştile chirurgicale, cu condiția ca acestea să nu provină dintr-un mediu medical. De asemenea, nu se pot colecta măşti din material textil, confecţionate acasă sau alte articole de protecţie, deşeuri periculoase (ascuţite, inflamabile, reactive, corozive, toxice, infectate sau patogene), deşeuri medicale, baterii, recipiente sub presiune sau sticlă spartă.

Citiți și:

„Mai multe măști decât meduze”. Gunoaiele din timpul pandemiei de coronavirus ajung în ocean

Cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre măștile de unică folosință și poluarea cu plastic