Enter your keyword

post

Norofert devine prima companie listată pe piața AeRO care obține un rating ESG

Producătorul de îngrășăminte organice și pesticide ecologice Norofert a devenit prima companie listată pe piața AeRO a bursei de la București care obține un rating ESG și publică un raport non-financiar.

Foto: Rezumatul raportului Sustainalytics

Astfel, Norofert a trecut printr-o analiză a riscurilor raportate la mediu, impact social și guvernanță corporativă, realizată de Sustainalytics, parte a Morningstar. Scorul obținut de companie a fost de 35,8, raportat la un scor mediu înregistrat în subindustria în care activează de 59,3.

Criteriile ESG aplicate de Sustainalytics pentru evaluarea companiilor au fost create în principal pentru companii mari şi mature. Evaluarea ESG a analizat impactul guvernanţei corporative, nivelul de carbon din operaţiuni, emisiile şi deşeurile, folosirea resurselor, capitalul uman, relaţia cu comunitatea, etica în afaceri, impactul produselor şi serviciilor în mediu şi social, guvernanţa produselor, sănătatea şi securitatea muncii.

Raportul a identificat în mare parte riscuri medii sau mici cu o gestionare puternică sau medie. Totuși, riscul de guvernanță corporativă a fost considerat ridicat.

Norofert SA este o companie publică. Din acest motiv, riscul pe guvernanță corporativă a fost identificat ca fiind unul mare, gestionarea de nivel mediu fiind accesibilă prin adoptarea unor proceduri și politici mai solide în domeniul remunerației și sistemelor de raportare. Aceste îmbunătățiri pot fi adoptate în structura organizațională a companiei”, notează compania în rezumatul raportului.

Producătorul local de îngrășăminte organice și pesticide ecologice Norofert a înregistrat afaceri de 16,2 milioane de lei în primul trimestru, în creștere cu peste 100% față de nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, conform informațiilor publicate anterior de companie la bursă.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.