Enter your keyword

post

Metro Cash&Carry Romania

Sustenabilitatea inseamna mult mai mult decat protejarea mediului.  Este vorba de o transformare a umanitatii intr-o comunitate internationala rezistenta, de a ne uni fortele sub umbrela unei organizatii al carei unic scop este de a promova un mediu sustenabil atat in afaceri cat si in viata de zi cu zi. O comunitate care ne indruma si ne incurajeaza sa ne utilizam toate resursele disponibile pentru a putea crea o economie robusta si un mediu de afaceri cat mai durabil.

Intr-un mediu de afaceri competitiv in care clientii dicteaza prezenta, disponibilitatea, dar si asezarea produselor la raft, si in care angajatii isi apreciaza propria companie care investeste in sustenabilitate, dar si in diversitate si incluziune sociala, este nevoie de o organizatie, o comunitate care sa reprezinte mediul de afaceri. Si care sa-i indrume in a-si organiza afacerile intr-un mod cat mai sustenabil cu putinta. 

Prin aderarea la Coalitia Romania Sustenabila, Metro Romania a facut un prim pas in a aprecia acele actiuni care aduc plusvaloare, prin implementarea politicilor de sustenabilitate la nivel intern. Astfel, Coalitia joaca un rol foarte important de indrumator in lansarea programului de sustenabilitate Metro Romania.

Alina Trufas, Sustainability Manager, Metro Cash&Carry Romania

METRO Cash & Carry România s-a alaturat inca de la inceput demersului impotriva risipei alimentare si a sustinut puternic dezvoltarea Federatiei Bancilor pentru Alimente din Romania cu sprijin financiar considerabil, fiind retailerul care furnizeaza cea mai mare cantitate de produse alimentare, la nivel national. METRO Cash & Carry Romania este partener strategic al Federatiei Nationale a Bancilor Alimentare si isi fundamenteaza pozitia alaturi de ceilati parteneri din industria alimentara impreuna cu Federatia Europeana a Bancilor Alimentare. Compania isi concentreaza proiectele avand ca si tinta promovarea educarii, pregatirii si angajarii tinerilor (SDG 8.6 – Proiectul Scoala de Carte si Meserii si Proiectul Scoala, Meserie, Viitor), lupta impotriva risipei alimentare si impotriva foametei (SDG 2 si SDG 12.3 – prin Proiectul Banca pentru Alimente).

Vezi Raport de Sustenabilitate Metro Cash&Carry România 2021

https://www.metro.ro/descopera-metro/metro-sustenabil

Este membru in urmatoarele grupuri de lucru

Obiective de Dezvoltare Sustenabila sustinute