Enter your keyword

Membri Coalitia Romania Sustenabila

Adrian-Chitu

Adrian Chitu

Environmental, Health and Safety Consultant

Interesul meu pentru mediu si sustenabilitate a aparut din timpul facultatii cand am urmat cursurile de mediu la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti. Dupa absolvirea studiilor de inginerie civila din Romania si cu o inalta motivatie de a continua educatia pentru a avea un prim pas in intelegerea relatiilor unei organizatii si de a deveni unul dintre principalii lideri de in septembrie 2014 am inceput un Master of Science in Business Management la Vrije Universiteit Brussel si Solvay Business School din Bruxelles, unde am obtinut aptitudini generale in ceea ce priveste sectorul financiar, strategia si managementul operatiunilor.

In Belgia, in activitatea mea anterioara de Jr. EHS Consultant la Bruxelles pentru o companie de consultanta EHS, am fost implicat in numeroase proiecte privind performanta de mediu pentru multe companii multinationale din intreaga lume, incluzand proiectele de energie, apa, deseuri si de utilizare a terenurilor, cele mai bune tehnici disponibile in cadrul EMEA, Asia si LATAM. In prezent, lucrez ca EHS Consultant in  Londra, unde ofer servicii de consultanta diferitelor companii in ceea ce priveste respectarea legii, strategia EHS si auditul pentru mediu, sanatate si siguranta in munca.

Motivatia mea pentru calitatea de membru si in general asupra domeniul sustenabilitatii, termen care este destul de vag pentru anumiti oameni din societatea romana, se invarte in jurul a trei puncte principale: In primul rand, posibilitatea de a aplica toata curiozitatea mea de sustenabilitate si aptitudinile mele dobandite in trecut, operationale sau strategice, precum si crearea legaturii dintre mediul inconjurator, gestionarea riscurilor si rezolvarea provocarilor de sustenabilitate ale sectoarelor publice si private; in al doilea rand, avand studii de inginerie civila cu o pasiune pentru mediul inconjurator si industrie, as avea sansa de a sprijini diverse grupuri sa isi asume responsabilitatea pentru impactul in ceea ce priveste schimbarile climatice. In ultimul rand, desi multi oameni au inceput sa fie constienti de ceea ce se intelege prin “comportament durabil”, se pare ca intampinam multe dintre aceste lucruri atunci cand este vorba de ai face pe oameni sa se angajeze in aceste comportamente la nivel individual si mai ales in ceea ce priveste schimbarea la nivel de sistem la nivel national. As dori sa fiu parte la schimbarea anumitor principii in ceea ce priveste actiunile asupra mediul in care traim.

Obiectivele de dezvoltare durabila sustinute

Membrii Coalitiei Romania Sustenabila

Showing 1-12 of 81 results