Enter your keyword

post

Medaliile olimpice sunt fabricate din materiale reciclate obținute din deșeuri electronice

Medaliile care sunt oferite în cadrul Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokyo și a Jocurilor Paralimpice sunt fabricate din materiale obținute din deșeuri electronice.

Comitetul olimpic de organizare din Japonia a început să colecteze dispozitive electronice vechi încă din 2017 pentru a putea extrage suficiente materiale cu care să fabrice cele 5000 de medalii. Oficiile municipale din Japonia au funcționat ca centre de colectare, care au adunat aproape 80.000 de tone de telefoane vechi, camere digitale, jocuri portabile și laptopuri. Din acestea s-au obținut 32 kilograme de aur, peste 3 tone de argint și peste 2 tone de bronz.  

Designul medaliilor este realizat de artistul japonez Junichi Kawanishi. Acesta a fost ales după ce a câştigat o competiţie susţinută de organizatori, la care au participat 400 de persoane.

Panglicile medaliilor sunt făcute din poliester reciclat, iar organizatorii au în plan utilizarea deșeurilor marine din plastic pentru a fabrica podiumurile.

Organizatorii proiectului speră ca această iniţiativă să îi inspire pe cei care vor veni să asiste la eveniment. În anii trecuţi, jocurile olimpice au fost criticate pentru construcţiile masive, făcute în timp record, apoi abandonate.