Enter your keyword

post

Materiale auxiliare de studiu pentru elevii cu deficiente de vedere – fizica și chimia accesibile. Un proiect al Asociației Tandem

Asociatia Club Sportiv Tandem Arena și Asociația Tandem au organizat pe 23 septembrie 2021 un atelier senzorial găzduit de Ambasada Sustenabilității. Atelierul este parte din proiectul “Studiu de caz: Natura”, dedicat copiilor nevăzători sau cu deficiențe de vedere, integrați în școli speciale sau în invățământul de masă. 

Implementat la nivel național, proiectul face parte din Educatedra, concept umbrelă de educație alternativă incluzivă, ce oferă acestor copii acces la materiale de studiu digitale și tactile, integrate adaptate nevoilor și capacității lor de înțelegere.. În cadrul proiectului, au fost create o serie de lecții digitale despre subiecte mai puțin dezvoltate de fizică și chimie, lecții create împreună cu specialiști și disponibile pe platforma https://www.idea-isa.ro.

Astfel, cu ajutorul tehnologiei, copiii au acces la materiale de lucru interactive bazate pe experiențe auditive și kinestezice, ce îî ajută să exploreze mai ușor realitatea lumii înconjurătoare.

“După aceste luni de izolare și școală online, am învățat cât de important este pentru copii, în special pentru cei cu deficiențe de vedere, să aibă resurse și abilități digitale de învățare.“ a spus Andreia Bruckner, manager de proiect al Asociatiei Club Sportiv Tandem Arena.

Proiectul a fost realizat prin intermediul unei finanțări în cadrul programului “Lumea prin Culoare și Sunet”, cel mai mare fond de finanțare dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România.

Mai multe detalii despre platformă, AICI.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.