fbpx

Enter your keyword

post

Masă rotundă cu mediul academic

Masă rotundă cu mediul academic

Unul dintre obiectivele principale ale programului „Jurnaliști pentru Sustenabilitate” este să contribuie la formarea viitorilor jurnaliști.

Masa rotundă cu mediul academic, organizată astăzi,11 aprilie și găzduită de Ambasada Suediei în România, a reunit reprezentanți a 6 dintre universitățile din țară care au facultăți cu specializare de jurnalism (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Sibiu, Iași) și Lars Tallert, Fondator și Președinte al Sustainable Journalism Partnership. Întâlnirea a avut ca scop discutarea și identificarea modalităților prin care facultățile din domeniu pot contribui la dezvoltarea jurnalismului de sustenabilitate și formarea viitorilor specialiști prin actualizarea curriculumului actual, pornind de la modelele de bună practică, existente în alte țări. Evenimentul s-a bucurat de prezența doamnei Therese Hydén, Ambasador al Suediei în România.

Prioritizarea sustenabilității este o responsabilitate pe care o împărtășim cu toții: politicieni, companii, mediu academic și cetățeni. Cu cât ne asumăm obiective mai ambițioase, cu atât cresc șansele noastre pentru un viitor verde. Cheia este în cooperare: pe măsură ce guvernele stabilesc bazele legale și își fixează obiective clare, companiile trebuie să se asigure că aplică modele de afaceri sustenabile și o economie circulară. În același timp, cetățenii joacă un rol important în schimbarea comportamentului de consumatori și în cererea de produse și servicii verzi și sustenabile. Este important ca toată lumea să înțeleagă sustenabilitatea, pentru a ne asigura că obiectivele sunt urmărite și că sunt stabilite mai multe ținte. Aceasta necesită informații. Sustenabilitatea implică și responsabilitate. Acestea sunt domenii în care jurnaliștii joacă un rol crucial, deoarece investighează procesele de producție ale companiilor, modelele lor de afaceri, designul produselor și alegerea materialelor, sau politicile și legislația guvernelor. Sunt fericită să fac parte din acest proiect și să susțin jurnaliștii români consacrați și noile generații de jurnaliști în abordarea acestei probleme presante, în beneficiul tuturor.”, a declarat Therese Hydén, Ambasador al Suediei în România.

Programul „Jurnaliști pentru Sustenabilitate” este realizat cu sprijinul Raiffeisen Bank România, finanțator principal, Up România, Dacia, Environ, susținători, Sustainable Journalism Partnership, partener strategic, și Ambasada Suediei în România, partener instituțional.

Galerie foto

Foto: Inquam Photos