Enter your keyword

post

Martie Sustenabil

Martie este luna unor noi începuturi și, de ce nu, luna în care putem începe sau continua schimbarea spre un stil de viață mai sustenabil. Acest lucru poate începe chiar de pe acum prin achiziționarea de mărțișoare și/sau cadouri sustenabile pentru cei dragi.

De ce să alegi să faci un cadou sustenabil? 

  • Pentru că este un cadou care aduce bucurie și care susține planeta pe termen lung. Un cadou care este produs fără poluare, care poate fi reciclat și/sau care asigură venituri unor persoane dezavantajate care altfel și-ar găsi greu de lucru. Este o alternativă practică, dar și creativă de a susține economia circulară în timp ce faci și o faptă bună.
  • De asemenea, un mărțișor poate să fie mai mult decât un cadou oferit din obligație și care este imediat uitat pe fundul unui sertar, alături de nenumărate altele. Alege să oferi mărțișoare cu însemnătate. Fie că este vorba de un mărțișor lucrat manual din materiale sustenabile sau alegi o variantă simbolică precum plantarea unor semințe ori puieți de copaci, cu siguranță persoanele dragi se vor bucura de gestul tău.

Anul acesta venim spre tine cu idei de mărțișoare și cadouri sustenabile pentru persoanele importate din viețile noastre. Toate de la partenerii noștri minunați, care încurajează și ei un stil de viață cât mai prietenos cu natura. 

  1. Platforma BinePrimit.ro a celor de la Viitor Plus  este locul unde găsești produse cu valoare socială (realizate în ateliere care lucrează cu categorii vulnerabile sau al căror profit se utilizează în organizații, nu merge la un acționar persoană fizică). Aici poți găsi atât obiecte de uz zilnic, cât și mărțișoare ingenios lucrate.
  2. Fă cadou un copac! (sau mai mulți!) Asociația MaiMultVerde oferă o alternativă simbolică, dar durabilă, pentru cadourile pe care le putem face. Alege să oferi cadou un copac – un simbol pentru o viață lungă, conexiune și renaștere.
  3. Cu o floare nu se face primăvară, dar cu un mărțișor sustenabil da! ReMesh au o ofertă de mărțișoare unicate lucrate manual din materiale de tip mesh/banner publicitar (reutilizat), șnur de mărțișor și ac tip broșă. Tot aici găsești și diverse alte obiecte de uz zilnic.
  4. Prin acceleratorul de întreprinderi sociale Fundația Alături de Voi ajută la dezvoltarea acestor afaceri sustenabile. Printre ele se numără și Ophori Handmade Cosmetics de unde poți lua produse cosmetice profesionale, ambalate sustenabil și lucrate manual de către persoane cu dizabilități.
  5. Vrei să ajuți la protejarea florei și faunei din România? Pe site-ul Asociației Societatea Ornitologică din România poți găsi multe idei de cadouri faine – de la insigne cool pentru mărțișor (și nu numai) la jocuri, cărți și multe altele.
  6. Pentru un stil de viață sustenabil, alege conștient. Cei de la Pod.ish au o gamă de produse sustenabile de care te poți bucura tot anul, alese pe baza valorilor și principiilor de sustenabilitate