Enter your keyword

post

Asociația CONIL organizează a doua ediție a campaniei “Mama, supereroina mea!”

Asociația CONIL a desfășurat în data de 4.05.2022 cea de-a doua ediție a campaniei “Mama, supereroina mea!“, o zi de răsfăț bine-meritat și consiliere psihologică pentru mămicile copiilor cu nevoi speciale ai Lumii CONIL!

La inițiativa Adelei Hanafi, fondatoarea CONIL, în luna martie a acestui an a fost demarat un proiect de suflet, dedicat mamelor copiilor cu nevoi speciale. De cele mai multe ori, mamele copiilor speciali sunt nevoite să renunțe la multe lucruri pentru copiii lor: activități relaxante, hobby-uri, orice tip de răsfăț… Aceste mame uită zi de zi de ele însele, dedicând fiecare moment recuperării copiilor lor.

Campania “Mama, supereroina mea” este planificată pe o perioadă de 12 luni, timp în care Asociația CONIL va organiza evenimente lunare pline de răsfăț, sprijin emotional și activități distractive pentru mamele speciale din comunitate.

 Ediția a-II-a a campaniei “Mama, supereroina mea” desfășurată în 4 mai 2022 la Centrul Multifuncțional CONIL, i-a avut ca parteneri pe Acuarello. În locația Centrului  CONIL, mamele supereroine au pictat alături de micuții lor pe cele mai frumoase tablouri pe numere oferite cu generozitate de Acuarello.

”A fost o reală bucurie să am ocazia de a picta alături de mamele eroine și acești copii deosebiți. Pictura în esență reprezintă o terapie, iar tehnica picturii pe numere, această nouă formă de artă pentru începători, îi poate ajuta pe copii la dezvoltarea răbdării, concentrării, atenției.  La atelierul de picture realizat împreună am adus zâmbete și culoare de la mic la mare!Pentru mine, proiectul Asociației CONIL Mama, Supereroina mea! a devenit un proiect de suflet. Mulțumesc echipei CONIL pentru invitație! La cât mai multe zâmbete colorate împreună!”  a declarat Loredana Micheten, fondator Acuarello.

Într-o atmosferă caldă și relaxantă, au prins viață cele mai frumoase și valoroase tablouri realizate de mămici alături de puiuții lor. La eveniment au participat și două dintre mămicile supereroine refugiate din calea războiului din Ucraina, alături de cei patru copii ai lor, găzduite în Căsuța Speranței CONIL.

Tablourile realizate vor juca un rol important pentru toți copilașii speciali ai Lumii CONIL, ele urmând a fi scoase la licitație în cadrul unui eveniment pe care Asociația CONIL îl va anunța. Întreaga sumă obținută va fi folosită pentru asigurarea de programe de recuperare pentru copiii cu nevoi speciale ai Lumii CONIL.

Dacă și tu vrei să te alături proiectului nostru, susținând una din edițiile viitoare ale proiectului  “Mama, supereroina mea”, sună la 0784-412-222 sau trimite un email la office@conil.ro

Despre Asociația CONIL

Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 la inițiativa Adelei Hanafi, fondator, ca urmare a unei experiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități. Misiunea Asociației CONIL: bazată pe conceptul de educație incluzivă, CONIL ia naștere din dorința de a da o șansă tuturor copiilor, tipici dar și celor atipici, pentru a ajuta la formarea si educarea lor printr-un concept nou, liber, bazat pe iubire, empatie si respect. Viziunea CONIL: fiecare copil este o LUME iar noi luptăm de peste 11 ani pentru o societate tolerantă, unde copiii și tinerii cu dizabilități se pot bucura de toate drepturile cuvenite!

CONIL înseamnă mai mult decât o asociație înființată pentru a oferi sprijin copiilor cu nevoi speciale. CONIL înseamnă, deja de 11 ani, o șansă reală la o viată aproape normală pentru copiii cu nevoi speciale. CONIL înseamnă mii de copii cu autism pe care îi educăm, cu care facem terapie, pe care îi integrăm. CONIL înseamnă liniște, echilibru financiar și speranță pentru viitor pentru miile de familii care se confruntă cu problema tulburărilor din spectrul autismului. CONIL înseamnă sute de mii de gânduri bune, zâmbete și câteodată și lacrimi, înseamnă empatie, înțelegere și șanse egale. În termeni strict juridici suntem o organizație non-guvernamentală înființată în 2010, al cărei scop este să asigure educație, integrare și incluziune socială pentru copii și tineri cu diferite dizabilități. Însă viața ne-a arătat că nu se rezuma totul la o încadrare juridică, așa că nouă ne place să ne definim ca “furnizori oficiali de zâmbete” pentru copiii cu dizabilități și familiile lor.

Pentru mai multe informații, vizitați https://conil.ro/.