Enter your keyword

post

Majoritatea managerilor de active din Europa iau în calcul o eventuală eliminare a produselor non-ESG

Mai mult de două treimi dintre managerii de active din Europa, respectiv dintre distribuitorii produselor acestora, iau în calcul opțiunea de a opri lansarea sau distribuția produselor care nu se aliniază standardelor ESG (mediu, social, guvernanță), conform unui sondaj realizat de PwC Luxembourg, citat de Reuters.

Foto: Markus Winkler/Unsplash

Intrările de capital în fonduri cu profil ESG au înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, în principal datorită unei recalibrări a autorităților de reglementare înspre probleme precum criza climatică, pe măsură ce tot mai multe guverne încearcă să încurajeze banii să se îndrepte către activități care le pot ajuta să-și atingă țintele de eliminare a emisiilor de dioxid de carbon.

Sondajul PwC a cuprins 3.354 de respondenți, iar rezultatele sugerează că activele ESG localizate în Europa ar putea crește până la un interval cuprins între 7.400 și 9.000 de miliarde de euro până în 2025. Totodată, investițiile aliniate ESG ar putea atunci 56% din activele totale ale industriei fondurilor mutuale, în comparație cu un nivel de 37% la finalul anului trecut.

În acest context, aproape 72% dintre managerii de active din Europa sunt dispuși să oprească lansările tuturor produselor non-ESG, în timp ce 60% dintre respondenți plănuiesc deja să facă asta până la finalul anului 2024.