Enter your keyword

post

„Mai multe măști decât meduze”. Gunoaiele din timpul pandemiei de coronavirus ajung în ocean

„Mai multe măști decât meduze”. Gunoaiele din timpul pandemiei de coronavirus ajung în ocean

Activiștii pentru mediu avertizează că pandemia de coronavirus duce la o creștere masivă a poluării oceanelor accentuând problema deșeurilor din plastic aruncate în apă, una care deja amenință viața marină de ceva vreme, relatează The Guardian. Măști sanitare plutind în apă precum meduzele și mănuși de latex pe fundul oceanul – așa arată poluarea oceanelor pe perioada pandemiei.

Organizația franceză non-profit Operation Mer Propre, ai cărei activiști se ocupă de adunarea deșeurilor și resturilor aruncate pe Coasta de Azur au început să avertizeze asupra comportamentului oamenilor în ceea ce privește aruncarea măștilor și altor astfel de consumabile.

Scufundătorii au descoperit în apă ceea ce Joffrey Peltier, membru al organizației, a descris ca fiind „deșeurile COVID” – o mulțime de măști, sticle goale de dezinfectant de mâini și mânuși de latex. Toate acestea, combinate cu deșeurile pe care oamenii le aruncau și înainte în mare – pahare de unică folosință și alte obiecte de plastic sau aluminiu.

Doar în Franța au fost anunțate comenzi de 2 miliarde de măști sanitare, conform autorităților franceze. „Există riscul ca foarte curând să avem mai multe măști plutind în Marea Mediterană decât meduze”, a declarat Laurent Lombard, un alt activist de mediu, într-o postare pe Twitter, alături de un clip video care arată un ghem de măști și mânuși scoase din mare.