fbpx

Enter your keyword

post

Liderii țărilor G7 au anunțat o colaborare care ar trebui să mobilizeze 600 de miliarde de dolari pentru „infrastructură sustenabilă” în economiile emergente

Liderii țărilor G7 au anunțat o colaborare care ar trebui să mobilizeze 600 de miliarde de dolari pentru „infrastructură sustenabilă” în economiile emergente

Liderii țărilor G7 s-au întâlnit cu ocazia summitului organizat de Germania, unde au anunțat lansarea unei colaborări formale sub denumirea Partnership for Global Infrastructure (PGII), prin care vizează mobilizarea a 600 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea de „infrastructură sustenabilă” în țările aflate în curs de dezvoltare, potrivit ESG Today.

Foto: Markus Spiske/Unsplash

Inițiativa a fost anunțată de președintele american Joe Biden alături de cancelarul german Olaf Scholz. Aceasta își propune să acopere necesarul de finanțare pentru infrastructura țărilor cu venituri joase și medii, în contextul în care acestea se confruntă cu nevoi masive de capital pentru a depăși efectele schimbărilor climatice, precum și pentru a dezvolta infrastructura de sănătate sau cea de telecomunicații.

În același timp, inițiativa G7 vine după ce China a decis să extindă Inițiativa Belt and Road prin care finanțează investiții în infrastructură pentru economii emergente. Acum, marile puteri industriale reunite în G7 vor să mobilizeze 600 de miliarde de dolari pentru investiții sustenabile în infrastructură până în 2027.

Acesta nu este un ajutor umanitar sau o donație, ci o investiție care va aduce randamente pentru toată lumea, inclusiv pentru poporul american și pentru cetățenii țărilor noastre. Va aduce o îmbunătățire pentru toate economiile noastre și reprezintă o șansă să împărtășim viziunea noastră pentru viitor și să lăsăm țările lumii să resimtă beneficiile concrete ale unui parteneriatelor cu statele democratice”, a declarat președintele american Joe Biden.

Unul dintre pilonii principali ai programului este legat de investiții care să ajute la întărirea securității energetice, precum și în lupta cu criza climatică. Alte domenii de interes pentru investiții mai includ infrastructură rezilientă la schimbările climatice, tehnologii de energie și un lanț de aprovizionare alimentat de energie „verde”. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.