fbpx

Enter your keyword

post

Leaders Challenge: program de dezvoltare a competențelor de leadership esențiale pentru liderii la început de drum

Leaders Challenge: program de dezvoltare a competențelor de leadership esențiale pentru liderii la început de drum

  • Programul este dezvoltat de Fundația Leaders și adresează principalele competențe de leadership în mod integrat, din trei unghiuri esențiale: liderul, echipa, organizația
  • În program se pot înscrie tineri antreprenori sau manageri cu experiență de management între 1 și 5 ani, atât individual, cât și prin intermediul organizațiilor pe care le reprezintă
  • Prima ediție a programului debutează în aprilie 2023 și cuprinde
    6 luni de învățare experențială, training-uri și prezentări

Fundația Leaders lansează în premieră programul de formare Leaders Challenge, un parcurs educațional complet și practic adresat managerilor cu 1-5 ani experiență, menit să ofere acestora toate instrumentele și resursele necesare pentru a conduce echipe într-un mod conștient și prezent, axat pe obiective și performanță, dar și pe dezvoltarea individuală și colectivă a membrilor echipei.

Prima ediție a programului Leaders Challenge se va desfășura în perioada 22 aprilie – 11 septembrie 2023, timp în care 16 tineri manageri vor trece prin 4 module care îi vor ajuta să integreze competențe de leadership esențiale pentru liderii la început de drum: stabilirea obiectivelor de echipă, delegarea, gândirea strategică, formarea oamenilor, comunicare, managementul schimbării, managementul succesiunii.

Leaders Challenge propune participanților un mix de proiecte, prezentări și traininguri, dar și sesiuni de învățare experiențială în cadrul cărora aceștia vor avea oportunitatea să aplice competențele specifice de leadership. Experiențele de învățare includ educație asistată de cai (lecții esențiale de leadership și relaționare predate de profesori necuvântători), experiment teatral (exercițiu de lucru cu sinele și cu cei din jur), provocare nautică (test personal în raport cu natura prin care participanții se confruntă cu emoții generatoare de schimbare) sau accelerator comunitar (dezvoltarea de la zero și implementarea unor proiecte în beneficiul comunității).

„Provocarea noastră a constat în a adresa competențele de leadership nu doar într-o sală de curs, ci prin exerciții ancorate în viața reală, unde tinerii manageri să dezvolte instinctiv abilitățile necesare pentru abordarea provocărilor din echipele proprii. În urma acestui program, participanții învață să împărtășească know-how-ul propriu către echipă, să dezvolte și să delege procese de lucru și să își formeze o viziune de ansamblu care să le faciliteze gândirea în termeni strategici: la nivel personal, la nivel de echipă, precum și la nivel de organizație.”, declară Beatrice Alexandrescu, director general Fundația Leaders.

Invitații și trainerii Leaders Challenge sunt surse de inspirație, insighturi și lecții de leadership aplicabile direct în realitatea participanților, lideri care au dezvoltat comunități, au preluat echipe care nu performau sau au format echipe de la zero, conducându-le spre rezultate excepționale.

Leaders Challenge (leading the team) este etapa care închide ciclul de învățare LEADERS, venind în completarea etapelor anterioare de formare oferite de Fundație –  Explore (knowing yourself) și Experience (leading yourself).

Detalii înscrieri și participanți

În programul Leaders Challenge se pot înscrie tineri antreprenori sau manageri cu experiență de management între 1 și 5 ani, care au sub îndrumare minimum 3 oameni, precum și specialiști care fac tranziția către management sau freelanceri care fac tranziția către antreprenoriat.

Alături de tinerii care aplică individual, în program se pot înscrie și tinerii cu potențial din organizații. Aceștia pot fi recomandați de către managerii direcți sau de către departamentele de resurse umane.

Înscrierile în program se desfășoară până pe data de 31 martie 2023.

Informații suplimentare legate de înscrieri, taxa de participare și agenda programului sunt disponibile pe https://leaders.ro/challenge/.

***

Despre Fundația Leaders

Fundația Leaders este organizația care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili de care are nevoie România și care o fac mai puternică la toate nivelurile.

De 22 de ani, Fundația Leaders contribuie la transformarea României prin programe de leadership adaptate realității și nevoilor tinerilor din țara noastră. Peste 36.000 de tineri au fost recrutați și antrenați prin programele Leaders, care s-au desfășurat atât în mediul offline, cât și online, cu participarea a 625 de lideri din România ca speakeri, 171 de companii partenere din peste 30 de domenii de activitate, cu programe derulate în 75 de comunități urbane și rurale și 60 de proiecte personalizate pentru organizații partenere.

Misiunea Fundației este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili, curajoși și implicați prin programe de leadership practice, adaptate pentru fiecare nivel de dezvoltare.

Social media: LinkedIn, Facebook, Instagram

www.leaders.ro