Enter your keyword

post

Kaufland și Lidl donează 100.000 de recoltoare pentru identificarea coronavirusului

Kaufland și Lidl donează 100.000 de recoltoare pentru identificarea coronavirusului

Kaufland și Lidl donează donează Statului Român o sută de mii de bucăți de recoltare pentru exudat nazal și faringian, care sunt necesare pentru depistarea coronavirusului. Ministerul Sănătății anunță, printr-un comunicat de presă, că 25 de mii de bucăți au fost deja livrate și urmează să fie distribuite către Direcțiile de Sănătate Publică din țară.

Directorul Unifarm SA, societate care depozitează respectivele recoltoare până ce ele sunt livrate, a precizat că cinci mii de bucăți vor fi păstrate în depozite, ca stoc strategic.

Comunicatul integral transmis de Ministerul Sănătății:

„Companiile private vin alături de Ministerul Sănătății în efortul pentru limitarea răspândirii COVID 19.

Marii retaileri Kaufland România și Lidl România donează 100 000 bucăți recoltoare pentru exudat nazal și faringian/mediu transport viral necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular ( Real Time PCR), o primă tranșă fiind deja livrată.

Salutăm gestul companiilor private de a ni se alătura în această perioadă când este nevoie de toate resursele materiale și umane pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății

Primele 30 000 de recoltoare se află în prezent în depozitele SC Unifarm SA și urmează să fie distribuite direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și București. Conform dispozițiilor ministrului Sănătății, un număr de 25 000 dintre exudatele primite vor fi distribuite la direcțiile de sănătate publică pentru utilizarea in anchetele epidemiologice demarate, alte 5000 vor rămâne la Unifarm SA ca stoc strategic, a declarat Adrian Ionel, director UNIFARM SA.