fbpx

Enter your keyword

post

Kaufland România primește certificatul pentru reducerea amprentei de carbon din partea Euro Pool System

Kaufland România primește certificatul pentru reducerea amprentei de carbon din partea Euro Pool System

Kaufland România, companie membră în Coaliția România Sustenabilă, primește certificatul care atestă reducerea amprentei de carbon din partea Euro Pool System. În 2020, compania a reușit să genereze cu 3.389 mai puține tone de CO2, datorită politicii de sustenabilitate și a eforturilor constante de a proteja mediul înconjurător.

Acest rezultat vine în urma deciziei Kaufland de a introduce utilizarea lăzilor pliabile EPS pentru transportul de legume și fructe, în locul ambalajelor de unică folosință din carton.


Astfel, cele peste 3000 de tone de CO2 reduse echivalează cu plantarea unei păduri de 564 de copaci, care ar genera oxigen suficient pentru aproximativ 2000 de oameni.

Reducerea amprentei de carbon este esențială pentru protejarea climei, iar Kaufland și-a luat angajamentul de a integra sustenabilitatea în toate acțiunile sale.

Pentru acest certificat, au fost luate în calcul cele 10.031.149 de rotații ale lăzilor EPS, pe parcursul anului 2020.

Instrumentul de calcul a fost dezvoltat de fundația Stiftung Initiative Mehrweg (SIM) din Germania, aprobat anterior de institutul Fraunhofer IBP din Stuttgart. Fundația a fost înființată în 1996 cu scopul de a crește gradul de conștientizare a reducerii deșeurilor în industria retailului.

Obiectivul principal al studiului a fost acela de a cuantifica emisiile de gaze cu efect de seră ale recipientelor din plastic pliabile reutilizabile și ale ambalajelor de carton de unică folosință și de a le compara ulterior. Pentru a atinge acest obiectiv au fost luate în considerare procesele implicate de-a lungul întregului lanț valoric al ambelor sisteme, pe baza performanței lor reale de transport.

Euro Pool System este principalul furnizor de logistică în domeniul ambalajelor reutilizabile în lanțul de aprovizionare european cu produse proaspete. Lăzile reutilizabile din plastic au o durată medie de viață de peste șapte ani și reprezintă o alternativă sustenabilă pentru ambalajele de unică folosință.

Kaufland se implică constant în acțiuni de protejare a mediului înconjurător și și-a asumat să susțină și să contribuie la atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri) lansate de Organizația Națiunilor Unite (ONU), printre care se numără Viața terestră, Acțiune climatică și Consumul și Producția Responsabile.