Enter your keyword

post

INVL Renewable Energy Fund I cumpără șase proiecte de parcuri solare și ajunge la capacități totale de peste 268 MW în România

INVL Renewable Energy Fund I a continuat investițiile în România prin achiziția a șase proiecte de parcuri solare, cu o capacitate totală de 102,7 MW, ajungând astfel la un portofoliu total de 268,7 MW în piața locală, conform unui comunicat de presă.

Foto: INVL Renewable Energy Fund I

Fondul este administrat de INVL Asset Management și investește în proiecte din domeniul energiei regenerabile. Toate proiectele de parcuri solare din portofoliul Fondului au fost deja aprobate pentru conectarea la rețea.

Potențialul total de investiții al Fondului în România, inclusiv proiectele solare aflate în curs de dezvoltare din luna iunie a acestui an, se va ridica la peste 200 de milioane de euro. Se preconizează ca toate parcurile solare să înceapă să producă energie electrică în 2024 și 2025”, au transmis reprezentanții INVL Renewable Energy Fund I.

În prezent, portofoliul fondului însumează aproape 309 MW obținuți din proiecte de parcuri solare în curs de dezvoltare în Polonia și România. INVL Renewable Energy Fund I, care evaluează, de asemenea, oportunități de investiții în statele baltice, își dorește să își extindă portofoliul la 400 MW sau mai mult până la sfârșitul acestui an și să finalizeze construcția tuturor proiectelor active până la sfârșitul anului 2025.

Atractivitatea pieței românești crește rapid, investitorii străini manifestând un interes puternic pentru sectorul energiei regenerabile al țării. Portofoliul de proiecte de energie regenerabilă al fondului nostru este, de asemenea, destul de important și continuăm să căutăm în mod activ noi proiecte pe piață. Proiectele de parcuri solare ale Fondului în România se apropie de începerea construcției și deschid mai multe oportunități de cooperare în domeniul construcției și al furnizării de echipamente, oferind în același timp șansa ca potențialii investitori să își pună banii la lucru în proiecte care au un impact pozitiv asupra mediului și obțin randamente atractive”, a declarat Liudas Liutkevičius, managing partner al INVL Renewable Energy Fund I. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.