Enter your keyword

post

Întâlnire de lucru Diversitate și Incluziune – 22 iulie 2021

Știați că peste tot în lume persoanele cu dizabilități au șanse mai mici de angajare decât persoanele tipice, chiar și atunci când au niveluri de studii comparabile? În România, 70% dintre persoanele cu dizabilități din România nu se pot angaja, deși pot munci, conform unui studiu recent realizat de AMAis.

În acest context, am organizat în cadrul Coaliției România Sustenabilă, o primă întâlnire pe subiectul Diversității și Incluziunii, cu focus pe integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii.

Am discutat despre bariere legislative, fizice și de percepție, beneficiile designului incluziv, importanța cooperării între companii, ONG-uri, beneficiari, decidenți și administrație, necesitatea colectării și dezvoltării de date relevante, dar și despre proiecte de succes și modele de bună practică în rândul membrilor noștri, ONG-uri și companii.

Ce schimbare ne-am dori să generăm în viitor? Ca tot mai multe companii din România să devină angajatori incluzivi și să perceapă diversitatea ca pe o normalitate, o prioritate strategică în business și un avantaj competitiv.

Urmează noi întâlniri care sperăm să pună bazele unor inițiative concrete pentru #egalitatedesanse într-o societate mai echitabilă și mai sustenabilă. Diferiti, dar egali!

Mulțumim pentru participare Kaufland Romania, Enel România, Biris Goran SPARL, FONSS, Autism Voice, Asociatia Betania, Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico-Gestual, Sense International Romania, AMAis, Asociatia Tandem! 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.