fbpx

Enter your keyword

Obiectivul #10

Obiectivul 10: Inegalitati reduse

Inegalitatea este una dintre cele mai mari obstacole in procesul de dezvoltare al unei societati durabile. Inegalitatea poate sa apara in diferite domenii cum ar fi problemele de gen, dificultatile in educatie, aspectele financiare, etc. Acest scop accentueaza caracterul ideal, meritocratic al societatii si totodata permite tuturor accesul la resurse.

Împreuna  vom lucra pentru a atinge pana in 2030 tintele formulate de Organizatia Natiunilor Unite pe acest domeniu, devenite acum si tintele noastre:

Tinte:

Pana in 2030, realizarea si sustinerea in mod progresiv a cresterii veniturilor pentru 40 la suta din limita de jos a populatiei, la o rata mai mare decat media nationala

Pana in 2030, abilitarea si promovarea incluziunii sociale, economice si politice a tuturor, indiferent de varsta, sex, dizabilitate, rasa, etnie, origine, religie sau statut economic sau de alta natura

Asigurarea oportunitatilor egale si reducerea inegalitatii rezultatelor, inclusiv prin eliminarea legilor, politicilor si practicilor discriminatorii, si promovarea legislatiei, politicilor si actiunilor corespunzatoare in acest sens.

Adoptarea politicilor, in special fiscale, salariale si de protectie sociala, in scopul realizarii progresive a unei egalitati sporite

Perfectionarea reglementarii si monitorizarii pietelor si institutiilor financiare globale si consolidarea implementarii acestor reglementari

Asigurarea reprezentarii si vocii puternice pentru tarile in curs de dezvoltare in procesele decizionale din cadrul institutiilor economice si financiare internationale globale, pentru a oferi institutii mai eficiente, credibile, responsabile si legitime

Facilitarea migratiei si mobilitatii ordonate, sigure, reglementate si responsabile a persoanelor, inclusiv prin implementarea unor politici de migratie planificate si bine gestionate

Compania ta contribuie – prin activitatea sa de baza, prin programele interne sau proiectele pe care le sustine – la una sau mai multe dintre aceste tinte?

Te asteptam in cadrul grupului de lucru cu:

  • exemple de buna practica, pentru a-i inspira si pe altii,
  • lectii invatate, experienta si know-how
  • propuneri de imbunatatire sau completare a politicilor publice, care sa favorizeze reducerea inegalitatilor in Romania.

Astfel vom veni in sprijinul autoritatilor locale si al guvernului de a-si atinge propriile tinte.

Tinte ale autoritatilor publice:

Implementarea principiului tratamentului special si diferentiat pentru tarile in curs de dezvoltare, in special tarile cel mai putin dezvoltate, in conformitate cu acordurile Organizatiei Mondiale a Comertului

Incurajarea fluxurilor oficiale de asistenta pentru dezvoltare si financiare, inclusiv investitii straine directe, catre statele unde nevoile sunt mai mari, in special tarile cele mai putin dezvoltate, tarile africane, statele insulare mici in curs de dezvoltare si tarile in curs de dezvoltare fara iesire la mare, in conformitate cu planurile nationale si programele acestora.

Pana in 2030, reducerea la cel mult 3 la suta din costurile tranzactiilor remitentelor migrantilor si eliminarea coridoarelor de remitente cu costuri cu peste 5 la suta.

Avem la dispozitie 10 ani, pana in 2030, si multe de facut, dar avem convingerea ca impreuna, punandu-ne la un loc priceperea, timpul si energia, vom reusi sa reducem inegalitatile in Romania.

Contribuie alaturi de compania ta:

IN CADRUL COALITIEI

Identifica in cadrul companiei tale – in activitatea de baza, programele interne sau proiectele pe care le sustine – exemple de buna practica, lectii invatate si know-how. Experienta ta conteaza!

Inventariaza, alaturi de colegii tai din departamentele relevante, politicile publice nefavorabile sau care ar fi utile dezvoltarii accelerate a domeniului si formuleaza propuneri. Supune-le dezbaterii in cadrul grupului de lucru.

Participa la intalnirile grupului de lucru, la dezbaterile cu reprezentantii sectorului guvernamental si la evenimentele coalitiei. Asuma-ti un rol activ in ceea ce priveste comunicarea cu membrii grupului sau secretariatul coalitiei.

Contribuie la comunicarea publica a temei, a activitatii grupului de lucru si a coalitiei, pe canalele online sau ofline, proprii sau ale companiei. Solicita oricand sigla obiectivului sau a coalitiei in acest scop.

Invita alaturi de noi si alte organizatii cu experienta, in grupul de lucru din care faci parte sau in sprijinul altui obiectiv.


Fii la curent cu noutatile. Urmareste pagina de Facebook: Ambasada Sustenabilitatii in Romania pentru cele mai noi informatii despre acest domeniu.


IN CADRUL COMPANIEI SAU PERSONAL


Opune-te oricarui tip de discriminare. Toate persoanele sunt egale, indiferent de sex, rasa, orientare sexuala, mediu social.


Sprijina migrantii si refugiatii din comunitatea ta. Ofera-te voluntar intr-o tabara locala de refugiati sau doneaza mancare si haine.


Vorbeste-le si colegilor tai despre toate acestea si invita-i sa faceti mai mult impreuna.


Despre Coalitia CRS

Coalitia Romania Sustenabila este o initiativa privata, apolitica, ce actioneaza – prin contributia voluntara a membrilor sai institutionali si individuali, inscrisi in grupurile de lucru tematice si regionale – ca interfata de consultare si dialog intre:

  • sectorul guvernamental-administrativ,
  • mediul de afaceri,
  • sistemul academic,
  • organizatiile neguvernamentale si
  • cetateni,

pe fiecare dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila (ODD), in vederea implementarii Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila a Romaniei si a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabila, convenita la nivelul ONU si al UE.

Sustinatori

Ambasada Sustenabilitatii este un fanion important la inceput de drum in Romania. Este foarte important sa existe un astfel de nucleu, agregator de proiecte cu oameni bine pregatiti si dornici sa inoveze domeniul sustenabilitatii, mai ales in ceea ce priveste sectorul privat. Le doresc mult succes si ii asigur ca Departamentul pentru Dezvoltare Durabila apreciaza efortul depus pentru actiunile ce deservesc implementarea Agendei 2030.

László Borbély

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila - Guvernul Romaniei

Fiecare stat este reprezentat in Romania prin propria ambasada, insa combaterea saraciei, protectia mediului, promovarea sanatatii nu cunosc conceptul de nationalitate. Pamantul ne apartine tuturor si este timpul sa beneficieze de o ambasada – un spatiu, un reper pentru toti oamenii responsabili care isi propun sa ajute si care, prin resursele, prin puterea lor sau prin exemplul personal, pot schimba lumea.

Marco Hößl

Director General Kaufland Romania

Suntem bucurosi sa sustinem “Ambasada Sustenabilitatii in Romania” ca punct de intalnire pentru discutii legate de sustenabilitate si responsabilitate sociala a companiilor. Credem ca aceasta agora poate aduce o contributie importanta la promovarea gandirii sustenabile in Romania. Pentru a ne pastra comorile naturale, cultura, precum si bunastarea ca si comunitate, luarea de decizii durabile ar trebui sa fie o parte inerenta a ADN-ului societatii noastre.

Excelenta Sa Dl Cord Meier-Klodt

Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti

Guvernul suedez este un sustinator puternic al Agendei 2030. Pentru a reusi sa indeplinim toate cele 17 obiective ale dezvoltarii durabile, trebuie sa colaboram – guverne, societatea civila si sectorul privat. Trebuie sa lucram impreuna atat la nivel national, cat si dincolo de frontiere! Ambasada Suediei doreste ca Ambasada Sustenabilitatii in Romania sa aiba succes in cresterea gradului de constientizare si cunoastere a acestei probleme importante in Romania – toate fortele bune trebuie mobilizate pentru o dezvoltare durabila!

Excelenta Sa Dna. Anneli Lindahl Kenny

Ambasadorul Suediei in Bucuresti

Ambasada Olandei la Bucuresti sprijina initiativa The CSR Agency de a infiinta o platforma de sustenabilitate in Romania. Sustenabilitatea si responsabilitatea sociala corporativa sunt valori fundamentale ale societatii noastre. E nevoie de sprijin din partea sectorului public si privat pentru a aduce aceste teme pe agenda companiilor, politicienilor, guvernelor si organizatiilor neguvernamentale. Este importanta si foarte valoroasa existenta unei locatii fizice in Bucuresti, unde companiile, ONG-urile, universitatile, politicienii, studentii, cercetatorii, reprezentantii si cetatenii se pot aduna, dezbate, impartasi bune practici, invata si lucra impreuna pentru a creste gradul de constientizare asupra acestor teme in societatea noastra.

Dl. Huub Drabbe

Seful Sectiei Economice, Ambasada Olandei la Bucuresti