fbpx

Enter your keyword

Obiectivul # 9

Obiectivul 9: Industrie, inovatie si infrastructura

Epoca moderna a adus un mod de viata accelerat. In aceasta era pot fi competitive doar acele tari care incurajeaza inovatia pe langa o infrastructura rezilienta si o industrie durabila. Aceste trei aspecte sunt, bineinteles, interconectate intre ele. Infrastructura moderna este vitala pentru cresterea economica, adica o infrastructura durabila constituie baza unei industrii sustenabile. Mai mult, inovatia este esentiala pentru o industrie eficienta si durabila. Asadar, inovatia este indispensabila din perspectiva competitivitatii in secolul al XXI-lea.

Impreuna vom lucra pentru a atinge pana in 2030 tintele formulate de Organizatia Natiunilor Unite pe acest domeniu, devenite acum si tintele noastre:

Tinte:

Dezvoltarea infrastructurii calitative, fiabile, durabile si puternice, inclusiv infrastructura regionala si transfrontaliera, pentru a sprijini dezvoltarea economica si bunastarea oamenilor, cu accent pe accesul larg si echitabil pentru toti.

Promovarea industrializarii incluzive si durabile si, pana in 2030, sporirea semnificativa a ratei de ocupare si a Produsului Intern Brut in industrie, in conformitate cu circumstantele nationale, si dublarea acestei cote in tarile cel mai putin dezvoltate.

Cresterea accesului intreprinderilor mici industriale si de alta natura, in special din tarile in curs de dezvoltare, la servicii financiare, inclusiv la credite accesibile, si integrarea acestora in lanturi valorice si piete externe.

Pana in 2030, modernizarea infrastructurii si reabilitarea industriilor pentru a deveni durabile, cu eficienta sporita in utilizarea resurselor si adoptare sporita a tehnologiilor si proceselor industriale curate si ecologice, toate tarile luand masuri in conformitate cu capacitatile respective ale acestora.

Intarirea cercetarii stiintifice, modernizarea capacitatilor tehnologice ale sectoarelor industriale in toate tarile, in special tarile in curs de dezvoltare, pana in 2030; incurajarea inovatiilor si cresterea semnificativa a numarului de angajati in cercetare si dezvoltare la 1 milion de locuitori si a cheltuielilor publice si private de cercetare si dezvoltare

Compania ta contribuie – prin activitatea sa de baza, prin programele interne sau proiectele pe care le sustine – la una sau mai multe dintre aceste tinte?

Te asteptam in cadrul grupului de lucru cu:

  • exemple de buna practica, pentru a-i inspira si pe altii,
  • lectii invatate, experienta si know-how
  • propuneri de imbunatatire sau completare a politicilor publice, care sa favorizeze industria, inovatia si infrastructura in Romania.

Astfel vom veni in sprijinul autoritatilor locale si al guvernului de a-si atinge propriile tinte.

Tinte ale autoritatilor publice:

Facilitarea dezvoltarii infrastructurilor durabile si rezistente in tarile in curs de dezvoltare, prin intensificarea suportului financiar, tehnologic si tehnic pentru tarile africane, tarile cel mai putin dezvoltate, tarile in curs de dezvoltare fara iesire la mare si tarile insulare mici in curs de dezvoltare.

Suport pentru dezvoltarea tehnologiilor, cercetarea si inovarea interna in tarile in curs de dezvoltare, inclusiv prin asigurarea unui mediu propice de politici pentru, inter alia, diversificarea industriala si valoarea adaugata la marfuri

Suport pentru dezvoltarea tehnologiilor, cercetarea si inovarea interna in tarile in curs de dezvoltare, inclusiv prin asigurarea unui mediu propice de politici pentru, inter alia, diversificarea industriala si valoarea adaugata la marfuri

Avem la dispozitie 10 ani, pana in 2030, si multe de facut, dar avem convingerea ca impreuna, punandu-ne la un loc priceperea, timpul si energia, vom reusi sa dezvoltam industria si infrastructura in Romania.

Contribuie alaturi de compania ta:

IN CADRUL COALITIEI

Identifica in cadrul companiei tale – in activitatea de baza, programele interne sau proiectele pe care le sustine – exemple de buna practica, lectii invatate si know-how. Experienta ta conteaza!

Inventariaza, alaturi de colegii tai din departamentele relevante, politicile publice nefavorabile sau care ar fi utile dezvoltarii accelerate a domeniului si formuleaza propuneri. Supune-le dezbaterii in cadrul grupului de lucru.

Participa la intalnirile grupului de lucru, la dezbaterile cu reprezentantii sectorului guvernamental si la evenimentele coalitiei. Asuma-ti un rol activ in ceea ce priveste comunicarea cu membrii grupului sau secretariatul coalitiei.

Contribuie la comunicarea publica a temei, a activitatii grupului de lucru si a coalitiei, pe canalele online sau ofline, proprii sau ale companiei. Solicita oricand sigla obiectivului sau a coalitiei in acest scop.

Invita alaturi de noi si alte organizatii cu experienta, in grupul de lucru din care faci parte sau in sprijinul altui obiectiv.


Fii la curent cu noutatile. Urmareste pagina de Facebook: Ambasada Sustenabilitatii in Romania pentru cele mai noi informatii despre acest domeniu.

 


Despre Coalitia CRS

Coalitia Romania Sustenabila este o initiativa privata, apolitica, ce actioneaza – prin contributia voluntara a membrilor sai institutionali si individuali, inscrisi in grupurile de lucru tematice si regionale – ca interfata de consultare si dialog intre:

  • sectorul guvernamental-administrativ,
  • mediul de afaceri,
  • sistemul academic,
  • organizatiile neguvernamentale si
  • cetateni,

pe fiecare dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila (ODD), in vederea implementarii Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila a Romaniei si a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabila, convenita la nivelul ONU si al UE.

Sustinatori

Ambasada Sustenabilitatii este un fanion important la inceput de drum in Romania. Este foarte important sa existe un astfel de nucleu, agregator de proiecte cu oameni bine pregatiti si dornici sa inoveze domeniul sustenabilitatii, mai ales in ceea ce priveste sectorul privat. Le doresc mult succes si ii asigur ca Departamentul pentru Dezvoltare Durabila apreciaza efortul depus pentru actiunile ce deservesc implementarea Agendei 2030.

László Borbély

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila - Guvernul Romaniei

Fiecare stat este reprezentat in Romania prin propria ambasada, insa combaterea saraciei, protectia mediului, promovarea sanatatii nu cunosc conceptul de nationalitate. Pamantul ne apartine tuturor si este timpul sa beneficieze de o ambasada – un spatiu, un reper pentru toti oamenii responsabili care isi propun sa ajute si care, prin resursele, prin puterea lor sau prin exemplul personal, pot schimba lumea.

Marco Hößl

Director General Kaufland Romania

Suntem bucurosi sa sustinem “Ambasada Sustenabilitatii in Romania” ca punct de intalnire pentru discutii legate de sustenabilitate si responsabilitate sociala a companiilor. Credem ca aceasta agora poate aduce o contributie importanta la promovarea gandirii sustenabile in Romania. Pentru a ne pastra comorile naturale, cultura, precum si bunastarea ca si comunitate, luarea de decizii durabile ar trebui sa fie o parte inerenta a ADN-ului societatii noastre.

Excelenta Sa Dl Cord Meier-Klodt

Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti

Guvernul suedez este un sustinator puternic al Agendei 2030. Pentru a reusi sa indeplinim toate cele 17 obiective ale dezvoltarii durabile, trebuie sa colaboram – guverne, societatea civila si sectorul privat. Trebuie sa lucram impreuna atat la nivel national, cat si dincolo de frontiere! Ambasada Suediei doreste ca Ambasada Sustenabilitatii in Romania sa aiba succes in cresterea gradului de constientizare si cunoastere a acestei probleme importante in Romania – toate fortele bune trebuie mobilizate pentru o dezvoltare durabila!

Excelenta Sa Dna. Anneli Lindahl Kenny

Ambasadorul Suediei in Bucuresti

Ambasada Olandei la Bucuresti sprijina initiativa The CSR Agency de a infiinta o platforma de sustenabilitate in Romania. Sustenabilitatea si responsabilitatea sociala corporativa sunt valori fundamentale ale societatii noastre. E nevoie de sprijin din partea sectorului public si privat pentru a aduce aceste teme pe agenda companiilor, politicienilor, guvernelor si organizatiilor neguvernamentale. Este importanta si foarte valoroasa existenta unei locatii fizice in Bucuresti, unde companiile, ONG-urile, universitatile, politicienii, studentii, cercetatorii, reprezentantii si cetatenii se pot aduna, dezbate, impartasi bune practici, invata si lucra impreuna pentru a creste gradul de constientizare asupra acestor teme in societatea noastra.

Dl. Huub Drabbe

Seful Sectiei Economice, Ambasada Olandei la Bucuresti