fbpx

Enter your keyword

post

Industria plasticului și companiile de asigurări care o deservesc ar putea ajunge să plătească 20 de miliarde de dolari în următorii opt ani doar în SUA

Industria plasticului și companiile de asigurări care o deservesc ar putea ajunge să plătească 20 de miliarde de dolari în următorii opt ani doar în SUA

Costul litigiilor generate de poluarea cu plastic ar putea genera o factură de 20 de miliarde de dolari în următorii opt pentru companiile active în industria plasticului și pentru companiile de asigurări care le deservesc, potrivit unui raport susținut de Organizația Națiunilor Unite și de un miliardar australian, citat de Bloomberg.

Photo 116766132 © Evgeniy Salov | Dreamstime.com

Companiile precum cele din industria petrochimică sau din industria bunurilor de larg consum ar putea fi trase la răspundere din punct de vedere legal pentru costul combaterii poluării cu plastic.

Toate acestea ar putea veni în contextul în care se discută în SUA despre un cadru legal prin care companiilor să le poate fi cerute compensații pe fondul modului în care activitatea lor dăunează societății.

 Pe lângă Organizația Națiunilor Unite, raportul este susținut de Minderoo Foundation, un ONG înființat de miliardarul Andrew Forrest, care s-a îmbogățit din activități miniere.

Chiar și în acest context, este primul raport în care avocații și analiștii de date au modelat costul poluării cu plastic raportat la sumele care pot fi plătite în instanță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.