Enter your keyword

post

India vrea să accelereze adopția energiei „verzi” în sectorul industrial și să-și creeze propria piață a certificatelor de carbon

Parlamentul din India a votat un pachet legislativ prin care pune în mișcare o serie de mutări prin care guvernul vrea să reglementeze și să accelereze tranziția dinspre combustibili fosili înspre surse mai curate de energie pentru industrie, transporturi și clădiri, potrivit ESG Today. 

Mai mult, noua legislație permite dezvoltarea unei piețe interne pentru certificate de carbon, care ar trebui să aducă la un loc certificatele de carbon din mai multe sectoare din economie.

Mutarea Indiei este alimentată de standardele pe care le stabilesc piețele globale atunci când vine vorba de produse „verzi”, precum anunțul Uniunii Europene conform căruia blocul european va aplica o taxă de carbon pentru produsele importate care nu se aliniază standardului european.

Uniunea Europeană a decis deja că va impune o taxă de carbon pe oțelul care nu este verde. Dacă nu ne transformăm industria, aceasta nu va fi competitivă și nu va putea vinde în piețele externe. Viitorul aparține produselor verzi”, a declarat R. K. Singh, ministrul Energiei și Energiei Regenerabile din India.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.