fbpx

Enter your keyword

post

Încă o sursă de energie verde: Se construiește o hidrocentrală cu o capacitate de 2.500 MWh pe an în județul Caraș-Severin

Încă o sursă de energie verde: Se construiește o hidrocentrală cu o capacitate de 2.500 MWh pe an în județul Caraș-Severin

Compania TMK Hydroenergy Power, controlată de grupul CEZ, a demarat o investiție de circa 700.000 de euro pentru a construi o hidrocentrală cu o capacitate de 2.500 MWh în județul Caraș-Severin, conform unui anunț oficial al companiei.

Foto: Ashes Sitoula/Unsplash

O parte din fonduri, mai exact 300.000 de euro, reprezintă un grant obținut de companie prin mecanismele așa-numitelor fonduri norvegiene, iar termenul de finalizare pentru acest proiect este 31 decembrie 2022.

Noua hidrocentrală va asigura producţia de energie verde de aproximativ 2.500 MWh anual şi se va adăuga la producţia realizată de sistemul hidroenergetic din Caraş-Severin, de aproximativ 80.417 GWh anual.

Printre obiectivele investiţiei vizează reducerea anuală estimată a 770 tone de emisii CO2 echivalent/an. Această facilitate va fi situată pe râul Bârzava, în contextul în care barajul cu lacul de acumulare Văliug, construit pe cursul râului Bârzava, este un lac de acumulare cu un volum nominal de 1 milion m³ de apă şi care tranzitează anual aproximativ 35 – 50 milioane m³.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.