fbpx

Enter your keyword

post

În al 5-lea an #InStareDeBine, Kaufland alocă peste 600.000 de euro pentru proiecte menite să sprijine comunitățile prin cultură, sport și viață sănătoasă

În al 5-lea an #InStareDeBine, Kaufland alocă peste 600.000 de euro pentru proiecte menite să sprijine comunitățile prin cultură, sport și viață sănătoasă

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și Kaufland lansează al doilea apel de proiecte #InStareDeBine din anul 2022, cu un buget total de peste 600.000 de euro. Suma va fi alocată pentru finanțarea proiectelor ce vor fi depuse de organizațiile neguvernamentale în perioada 8-10 iunie 2022 și care vor avea ca obiectiv sprijinirea grupurilor vulnerabile din România și a comunităților din care acestea fac parte prin inițiative dezvoltate în cele 3 direcții-cheie ale programului: cultură, sport și viață sănătoasă.

Bugetul unui proiect poate fi de minimum 50.000 lei și maximum 250.000 lei, iar durata între 4 și 7 luni.

Toate informațiile despre tipul proiectelor, despre criteriile de acordare a finanțărilor, Ghidul Solicitantului și toate documentele necesare sunt disponibile pe site-ul programului www.instaredebine.ro.

Pe 23 mai, începând cu ora 15:00, echipa programului #InStareDeBine va organiza și o sesiune de informare online pentru toate ONG-urile interesate, pe canalul de Facebook În Stare de Bine.

Ne întoarcem cu un nou apel de proiecte, iar așteptările noastre și ale finanțatorului sunt ca ONG-urile să vadă în program o oportunitate de creștere nu doar pentru comunitățile în care activează, ci și pentru ele. Organizațiile care au aplicat în apelurile anterioare au crescut odată cu programul nostru, s-au dezvoltat și au găsit noi oportunități pentru a ajunge #InStareDeBine pentru obiective noi și mai îndrăznețe”, a declarat Ionuț Sibian, director executiv FDSC.

„Suntem în al 5-lea an de granturi împreună cu partenerii de la FDSC, în cel mai generos program de finanțare al ONG-urilor din România. Sunt 5 ani în care atingem o finanțarea totală de 5 milioane de euro, în granturi nerambursabile, peste 100 de ONG-uri cu peste 130 de proiecte finanțate deja. Implicarea ONG-urilor la fiecare ediție ne demonstrează că acest program a ajuns la maturitate și este azi un exemplu de bune practici în domeniu, un model de colaborare între mediul privat și societatea civilă”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Cei 4 ani încheiați deja #InStareDeBine înseamnă:

  • 92 organizații finanțate
  • 41 județe acoperite
  • 3 domenii de acțiune: cultură, sport și viață sănătoasă
  • intervenție de urgență în criza medicală generată de pandemia de COVID-19
  • 126 proiecte finanțate
  • 4.000.000 de euro, finanțări pentru ONG-uri

Anterior, în martie, ca răspuns rapid la criza umanitară din Ucraina, FDSC și Kaufland au lansat un prim apel în cadrul căruia sprijinul a mers către migranții și refugiații alungați de război din țara vecină. 10 ONG-uri au primit deja finanțare sub forma unor granturi rapide, până în 75.000 de lei fiecare, iar alte 5 ONG-uri sunt propuse spre finanțare pentru granturi medii în valoare maximă de 250.000 de lei fiecare.

Despre programul În Stare de Bine

În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România.

Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine în 7 țări. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative a Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor de responsabilitate socială corporativă ale Kaufland sunt desfășurate în parteneriat cu organizații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.