Enter your keyword

post

H&M se alătură companiilor care susțin fondul Fashion Climate Fund, menit să sprijine decarbonizarea lanțului de aprovizionare din industrie

H&M Group și Lululemon Athletica sunt printre companiile care s-au alăturat unei inițiative de 250 de milioane de dolari, menită să accelereze reducerea emisiilor de carbon din lanțul de aprovizionare al industriei de fashion, potrivit unui anunț al Apparel Impact Institute, citat de agenția de presă Reuters.

Foto: Alyssa Strohmann/ Unsplash

Fashion Climate Fund este o inițiativă lansată de Apparel Impact Institute, care aduce la un loc branduri de îmbrăcăminte, donatori și alți actori din industrie. Inițiatorii fondului speră că va atrage încă 2 miliarde de dolari, odată ce primele plasamente vor da roade și se vor concretiza în soluții cu impact real.

Printre susținători se mai numără entități precum H&M Foundation și Schimdt Family Foundation. Apparel Impact Institute vrea să atragă cel puțin câte 10 milioane de dolari de la fiecare jucător implicat.

Un studiu realizat recent de inițiatorii fondului alături de World Resources Institute a descoperit că 96% din emisiile industriei de fashion provin de la firmele unor terți care lucrează cu mai multe firme din piață.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.