Enter your keyword

post

Harta colectării separate a deșeurilor la nivel naţional. Județul Bihor, pe primul loc

Judeţul Bihor se află pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte colectarea separată a deşeurilor, a informat, marţi, Biroul de presă al Consiliului Judeţean, citând un raport în lucru publicat, pe Facebook, de secretarul de stat din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Raul Pop.

Potrivit comunicatului CJ, “Harta colectării separate a deşeurilor pe judeţe” arată situaţia colectării pe fracţii în fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT), din toate judeţele din România. Datele au fost furnizate de către UAT-uri şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Sursa foto: Raul Pop / Facebook

În mediul urban din Bihor se colectează pe cinci fracții (hârtie/carton, plastic/aluminiu, sticlă, deșeuri reziduale și biodeșeuri), în timp ce în mediul rural sunt patru fracții (hârtie/carton, plastic/aluminiu, sticlă și deșeuri reziduale).

Județul se află pe primele locuri și la gradul de colectare selectivă a deșeurilor, care a ajuns la o medie de 30% în șase luni de la implementarea efectivă a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID). Covasna, județul dat ca exemplu de bună practică în acest domeniu, a atins un grad de colectare selectivă de 38% în patru ani.

„Harta colectării separate a deșeurilor pe județe” arată situația colectării pe fracții în fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT), din toate județele din România. Datele au fost furnizate de către UAT-uri și Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Situația poate fi consultată la link-ul: https://bit.ly/3At6FIB 

Sursa foto: Raul Pop / Facebook

Cum arată situația colectării pe fracții în București-Ilfov:

Sursa foto: Raul Pop / Facebook