Enter your keyword

post

Halki, prima insulă grecească cu zero emisii

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis a anunțat că insula Halki va fi transformată, progresiv, într-o economie “cu zero emisii”.

Proiectul, care va include și alte insule în viitor, are ca scop să le ofere locuitorilor facturi mai mici la electricitate, să reducă poluarea mediului și să modernizeze infrastructura energetică și de telecomunicații.

Halki este o mică insulă în apropiere de Rodos, încă neatinsă de turismul de masă. Beneficiul proiectului pentru Halki este estimat la un total de 180.000-250.000 de euro pe an și reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 1.800 de tone pe an, precizează guvernul elen.

La începutul săptămânii trecute, în timpul unui discurs susținut la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice COP26, a menționat că “strategia noastră de pionierat, GR-eco, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu peste 10 milioane de tone, transformând treptat insulele noastre în destinații autonome, 100% verzi și sustenabile”.

Procesul de transformare a insulei Chalki într-o economie cu „zero emisii” a debutat odată cu semnarea protocolului de colaborare dintre guvernul elen, Citroën și Grupul Syngelidis, Vinci și Akuo Grecia. Astfel,  Citroën și Grupul Syngelidis depun eforturi semnificative pentru a oferi o gamă de vehicule electrice care vor funcționa doar cu energie regenerabilă. Obiectivul este ca toți rezidenții și toate companiile de pe insulă să beneficieze de acest progres.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.