fbpx

Enter your keyword

post

Grupul TeraPlast vrea bani din PNRR pentru a dezvolta o centrală fotovoltaică de 4,5 MW dedicată autoconsumului

Grupul TeraPlast vrea bani din PNRR pentru a dezvolta o centrală fotovoltaică de 4,5 MW dedicată autoconsumului

Grupul TeraPlast a depus o cerere de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a construi un proiect fotovoltaic pentru autoconsum în parcul industrial din Sărățel, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: TeraPlast

Valoarea investiției este de peste 19 milioane de lei, perioada de implementare ar fi de 12 luni, iar noua capacitate ar avea o putere de circa 4,56 MW și ar contribui la reducerea emisiilor cu 3.200 de tone de carbon anual.

Producția de energie din surse regenerabile ne crește competitivitatea, prin reducerea unor costuri, și ne oferă o expunere mai mică la volatilitatea pieței de energie, într-un context complex cum este cel actual, care tinde să devină persistent. Vom continua să investim în acest gen de soluții și în viitor deoarece sunt beneficii reale atât pentru business, cât și pentru mediu” a declarat Nicolae Roșu, director operațional al Grupului TeraPlast.

Reprezentanții grupului spun că proiectul este parte din bugetul de investiții pentru anul 2022. Pentru context, pe platforma PNRR au fost depuse peste 650 de proiecte pentru energie regenerabilă. 

Grupul TeraPlast este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.