Enter your keyword

post

Grupul de reciclare GreenGroup a lansat o divizie de investiții în startup-uri pentru economia circulară

GreenGroup, cel mai mare grup integrat de reciclare din Europa Centrală, a lansat „Circular Innovations”, divizia de investiții în startup-uri pentru economia circulară, demers pentru care a primit și susținerea fondului de private equity Abris Capital Partners, potrivit unui anunț oficial.

Foto: Andre Taissin/Unsplash

Lansarea acestei divizii a GreenGroup a fost macată prin anunțarea unei investiții, și-anume achiziția dezvoltatorului român de software de raportare de mediu SIGAD.

Divizia Circular Innovations va investi în companii de tip startup sau scale-up cu o contribuție importantă în dezvoltarea economiei circulare în Europa. În ceea ce privește prima investiție, SIGAD este unul dintre dezvoltatorii români de sisteme ERP care răspund nevoilor companiilor de a obține gestionarea eficientă a resurselor și îmbunătățirea performanțelor de mediu, printr-o soluție simplă și rapidă.

Compania va beneficia atât de sprijin financiar, cât și de expertiza de peste 20 de ani a Grupului în reciclare și valorificare a resurselor din deșeuri. În plus, sinergiile cu toate diviziile GreenGroup, networkingul și relația bună cu stakeholderii cheie din industrie vor contribui la accelerarea creșterii, conform sursei citate.

„Lansarea acestei noi divizii susține un program amplu de investiții al GreenGroup, coordonat de Abris, urmărind consolidarea poziției Grupului ca lider regional în domeniul economiei circulare. Circular Innovations capitalizează un moment favorabil, în care mulți antreprenori își direcționează eforturile și afacerile înspre dezvoltare sustenabilă, prin soluții inovatoare. De asemenea, susținerea afacerilor care contribuie la reducerea amprentei de carbon este un pilon important din strategia ESG urmărită de Abris Capital Partners pentru anii următori”, a declarat Adrian Stănciulescu, partener și head of Abris România.

Investitorul central-european Abris a început investiția în GreenGroup în 2016 și de atunci colaborează cu echipa managerială a companiei pentru a extinde afacerea organic și prin achiziții și pentru a crea principalul jucător în domeniul economiei circulare din Europa.

Achiziția SIGAD reprezintă o nouă etapă de creștere pentru GreenGroup, în orientarea sa către businessuri unice cu profil tehnologic, care contribuie la obiectivele de eficientizare a resurselor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon la nivel global. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.