Enter your keyword

post

Grupul BMW investește 1,7 miliarde de dolari pentru a produce vehicule și baterii electrice în SUA

Grupul BMW va investi 1,7 miliarde de dolari în SUA pentru a-și extinde capacitățile de producție destinate vehiculelor și bateriilor electrice, potrivit ESG Today.

Photo 20441751 © Hupeng | Dreamstime.com

Aceste planuri cuprind atât transformarea unei facilități de producție tradiționale într-una pregătită pentru vehicule electrice, precum și construcția de la zero a unei fabrici de baterii.

Noua investiție vine după ce BMW a semnalat anul trecut că va accelera eforturile de combatere a crizei climatice, atât prin reducerea emisiilor generate de-a lungul ciclului de viață al vehiculelor, precum și prin reducerea emisiilor de carbon cu 40% per vehicul până în 2030.

Totodată, BMW își propune ca cel puțin 50% din vânzările globale totale să fie reprezentate de vehicule electrice până în 2030.

Din planul de 1,7 miliarde de dolari anunțat recent, circa 1 miliard de dolari vor extinde capacitățile de producție ale fabricii din statul Carolina de Sud, o facilitate care există de 30 de ani și care are o capacitate anuală de 450.000 de vehicule.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.