fbpx

Enter your keyword

post

Grupul agricol Șerban Holding instalează 0,4 MW de fotovoltaice la ferma avicolă pe care o deține, pentru a acoperi 20% din necesarul de energie

Grupul agricol Șerban Holding instalează 0,4 MW de fotovoltaice la ferma avicolă pe care o deține, pentru a acoperi 20% din necesarul de energie

Grupul Șerban Holding, care activează în mai multe domenii din agricultură, va continua investițiile în eficientizarea activității de la ferma avicolă pe care o deține și va instala capacități fotovoltaice de producere a energiei de 400 kW, potrivit unui anunț oficial.

Foto: Anders J/Unsplash

Aceste investiții ar urma să asigure 21% din necesarul de energie electrică a fermelor de creștere a puilor. Planurile au fost expuse public odată cu raportul prin care compania listată pe piața AeRO a Bursei de la București și-a anunțat rezultatele.

Pentru 2021, Grup Șerban Holding a raportat venituri consolidate de 530,2 milioane de lei, cu 50% mai mult decât în 2020, la un profit EBITDA de 54,2 milioane de lei, în creștere cu 3%, respectiv un profit net de 25,8 milioane de lei, după un plus de 7%.

Principalele venituri ale companiei provin din culturi oleaginoase, floarea soarelui și rapiță, iar în cadrul fermei avicole deține cinci ferme proprii în trei locații din județele bacău și Vaslui. Totodată, grupul este implicat în panificație, patiserie, cofetărie și legumicultură. Printre clienți se numără PepsiCo, Cargill, Agricola International sau Lidl.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.