Enter your keyword

post

Google trebuie să plătească daune de 118 milioane de dolari după ce a compania a fost acuzată de discriminare de gen

Compania americană Google, parte a grupului Alphabet, trebuie să plătească o sumă totală de 118 milioane de dolari, după un proces de discriminare de gen care include circa 15.500 de femei, potrivit Bloomberg.

Foto: Pawel Czerwinski/Unsplash

Mai mult, compania este obligată să angajeze un economist independent specializat în piața muncii, care să evalueze practicile de resurse umane și decalajele salariale din cadrul organizației, notează The Verge.

Acțiunea legală împotriva Google a început în 2017, când trei femei au acuzat compania că încalcă legea prin practicarea unui decalaj salarial în funcție de gen care se ridica la circa 17.000 de dolari.

Totodată, femeile afectate de această situație au explicat că Google stabilește un parcurs profesional mai puțin ambițios pentru femei, ceea ce înseamnă în final salarii și bonusuri mai mici decât cele pe care le au bărbații cu aceeași experiență în organizație. Acest proces a devenit o acțiune colectivă în 2021.

Modul în care Google își tratează angajații a intrat în atenția publică de mai multe ori în ultimii ani. Anul trecut, Google a ajuns la un acord pentru a plăti 2,5 milioane de dolari pentru a încheia o acțiune legală conform căreia compania plătește mai prost femeile în poziții de inginer, spre deosebire de bărbați, în timp ce ar fi ocolit candidații de naționalitate asiatică.

Totodată, autoritățile din California au declanșat o investigație asupra companiei, după ce au apărut acuzații potrivit cărora Google discriminează femeile afro-americane.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.