fbpx

Enter your keyword

post

Germania pune în funcțiune prima rută feroviară care funcționează 100% pe bază de hidrogen

Germania pune în funcțiune prima rută feroviară care funcționează 100% pe bază de hidrogen

Producătorul de material rulant Alstom a anunțat că trenul Coradia iLint, care funcționează pe bază de hidrogen, este utilizat deja pe prima rută feroviară de pasageri care rulează 100% doar trenuri pe hidrogen, în Germania, potrivit ESG Today.

Foto: Charles Forerunner/Unsplash

Trenurile călătoresc sub numele operatorului LNVG, iar singurele emisii pe care le produc sunt sub formă de aburi și apă de condens. Ca tehnologie, trenurile pe bază de hidrogen ar trebui să existe trenurile alimentate de combustibili fosili.

Coradia iLint, primul tren pe bază de hidrogen, demonstrează angajamentul nostru categoric pentru mobilitate verde și tehnologie de ultimă generație”, a declarat Henri Poupart-Lafarge, CEO și președintele consiliului de administrație Alstom.

Hidrogenul este considerat unul dintre elementele principale din tranziția către un viitor mai sustenabil, în special pentru sectoarele care se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește eliminarea emisiilor care afectează mediul înconjurător și pentru care energia solară și energia eoliană nu sunt la fel de fezabile. Conform Alstom, un kilogram de hidrogen înlocuiește circa 4,5 litri de benzină. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.