fbpx

Enter your keyword

post

Gala Premiilor pentru un Mediu Curat își premiază câștigătorii

Gala Premiilor pentru un Mediu Curat își premiază câștigătorii

ECOTIC va premia pe 15 decembrie câștigătorii celei de-a XIII-a ediții a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat.  Evenimentul online va fi transmis LIVE, începând cu ora 15:00, pe platformele de social media Hotnews, www.hotnews.ro , precum și pe pagina de Facebook Organizatia ECOTIC.

În cadrul evenimentului vor avea intervenții pe aceasta temă, reprezentanți ai producătorilor de echipamente electrice: Altex România, Daikin, Schneider Electric, precum și din sectorul de reciclare, Greenweee International.

Vor fi dezbătute subiecte care privesc rezultatele primului an în care ținta de colectare a fost de 65%, precum și care sunt următori pași necesari în vederea îmbunătățirii sistemului de management al deșeurilor electrice (legislație, mecanism de penalizări AFM , implementarea sistemului de tip Clearing House).

Cea de-a doua parte a evenimentului va fi decernarea Premiilor pentru un Mediu Curat,  unde vor fi desemnați câștigătorii pentru următoarele categorii:

  • PROIECTE DE MEDIU (3 câștigători);
  • PERSONALITATEA DE MEDIU A ANULUI (1 câștigător);
  • PREMIUL SPECIAL dedicat JURNALIȘTILOR (1 câștigător).

Înscrierile din ediția de anul acesta au reprezentat pentru organizatori un succes având în vedere cele peste 85 de înscrieri și nominalizări, care au demonstrat faptul că și în context pandemic pot fi dezvoltate acțiuni ce țin de protecția mediului.

Evenimentul va fi moderat de către Corina Negrea, redactor, jurnalist  și realizator de emisiuni la Radio România Cultural.

Ediția a XIII-a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat este susținută de: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Municipiilor din România (AMR), Info Cons, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, APDETIC, Radio Eco Natura, Radio România Cultural, RFI România, Cărturești și Hotnews.