fbpx

Enter your keyword

post

Fundația ALFA pentru Sănătate și Educație se alătură programului „Coaliția România Sustenabilă”, coordonat de Ambasada Sustenabilității în România (ASR)

Fundația ALFA pentru Sănătate și Educație se alătură programului „Coaliția România Sustenabilă”, coordonat de Ambasada Sustenabilității în România (ASR)

Fundația ALFA pentru Sănătate și Educație, înființată de grupul antreprenorial românesc Group ALFA, a devenit membru al Coaliției România Sustenabilă, prima platforma pentru dezvoltarea durabilă înfiinţată și coordonată de Ambasada Sustenabilităţii în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă. Coaliția reunește astăzi peste 160 de organizații și este recunoscută oficial de Guvernul României ca partener strategic și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate, prin intermediul unui acord de colaborare cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă. Fundația ALFA se alătură astfel celei mai reprezentative comunități din România care promovează sustenabilitatea și dezvoltarea de competențe pentru alinierea la Agenda 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă a Organizației Națiunilor Unite.

În baza acestei adeziuni, Fundația ALFA își propune să contribuie în mod activ la inițiativele și proiectele Coaliției, pornind de la experiența pe care a acumulat-o în primii săi ani de activitate prin programele ALFA pentru Educație și ALFA pentru Sănătate.

Mihai Măcelaru, membru al Consiliului Director al Fundației ALFA pentru Sănătate și Educație, spune: „Este o onoare să ne alăturăm organizațiilor din România care și-au asumat un angajament ferm pentru un viitor mai bun. Educația și sănătatea ocupă un loc preeminent în cadrul Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă stabilite de Organizația Națiunilor Unite, iar noi ne dedicăm cu entuziasm acestei cauze, fiind ferm convinși de impactul pozitiv și de amploarea schimbărilor sistemice pe care le va genera asupra generațiilor ce vor urma”.

Printre proiectele derulate de Fundația ALFA pentru Sănătate și Educație amintim:

  • Bursele de studii și Școala de vară ALFA – aflat la a doua ediție, programul vine în sprijinul a 40 de copii din medii defavorizate din județele Alba, Călărași, Cluj, Neamț, Sălaj, Suceava și București, fiind implementat de Fundația Regală Margareta a României prin programul Fondul Special pentru Copii;
  • Bursele de cercetare „acad. Șerban Papacostea” (în domeniul științelor istorice și arheologiei) și „acad. Nicole Cajal” (în domeniul științelor medicale), precum și premiul „Prof. Alexandru Avram” (pentru excelență științifică în domeniile științelor istorice, arheologiei și epigrafiei), acordate în parteneriat cu Academia Română;
  • Inițiativa Încurajăm cititul, dăm curaj viitorului – Sesiuni de lectură oferite de actrița Monica Davidescu, inspirate de viața unor oameni care au scris istorie, precum Nadiei Comăneci, Barack Obama, Lionel Messi, Muhammad Ali și Coco Chanel, și cărți oferite elevilor de gimnaziu din județele Brașov, Bihor, Buzău, Teleorman, Ialomița și Călărași (un proiect derulat în parteneriat cu Editura Litera și platforma citeste.ro);
  • Sprijin pentru lansarea volumului „Îngrijiri paliative pentru toate specialitățile clinice” de către Secția de științe medicale a Academiei Române. Volumul coordonat de dr. Cornelia Nitipir și dr. Horia-Teodor Cotan își propune să fie un ghid pentru medici asupra modului de abordare a pacientului aflat în stadiul terminal, în funcție de complexitatea diagnosticului, oferind sugestii și asupra modalităților de susținere terapeutică acordată familiei.

Mihai Măcelaru adaugă: „Fundația ALFA pentru Sănătate și Educație, deși este o entitate relativ nouă în peisajul filantropic, se distinge prin entuziasm și o dedicare remarcabilă, având convingerea că și cele mai mici eforturi pot reprezenta adesea pași semnificativi către progres. Ne exprimăm recunoștința profundă față de partenerii cu care ne împărtășim viziunea și alături de care am inițiat proiecte ce ne sunt dragi, fiind încredințați că aderarea noastră în programul Coaliția România Sustenabilă, ne va oferi inspirație și ne va sprijini în amplificarea impactului nostru social prin dezvoltarea de noi proiecte și parteneriate”.

În perioada următoare, Fundația ALFA își canalizează resursele către inițiative sustenabile în sectoarele vitale ale educației și sănătății, în comunitățile în care Group ALFA este prezent prin activitatea companiilor sale. Prin intermediul acestora, Fundația ALFA își menține angajamentul ferm față de principiul său fondator:  crearea și consolidarea unor comunități mai puternice și sănătoase, pentru un viitor în care fiecare membru al societății beneficiază de oportunități și condiții de viață îmbunătățite, toate acestea cu scopul de a genera un impact pozitiv și de durată în comunitățile pe care le susține și le dezvoltă.

Despre Group ALFA și Fundația ALFA pentru Sănătate și Educație

Grupul antreprenorial românesc Group ALFA, controlat de Alin Niculae, reunește mai multe companii de referință pentru industriile lor de profil, cele mai cunoscute fiind OSCAR Downstream (Petrol & Gaze), Akcent Development și Exigent Development (Imobiliare), Onix Asigurări (Asigurări de garanții corporate).

Toate companiile din Group ALFA sunt aliniate la aceeași viziune pentru un viitor mai bun prin inovație, transformare digitală, politici sustenabile, respect și bune practici.

Fundația ALFA pentru Sănătate și Educație a fost creată din dorința de a sprijini dezvoltarea infrastructurii și serviciilor în domeniul medical și educațional, inclusiv spitale, școli, universități și instituții de cultură. Prin programele sale ALFA pentru Sănătate și ALFA pentru Educație, Fundația ALFA derulează campanii de conștientizare a problemelor specifice din domeniile de interes, prin programe de cercetare și proiecte educative, cursuri sau colocvii de interes pentru medici și tineri specialiști.

Pentru alte detalii, accesați website-ul group-alfa.ro sau pagina oficială de LinkedIN, precum și website-ul https://fundatia-alfa.ro/ și pagina oficială de LinkedIN.

 Dacă nu doriți să mai primiți aceste mesaje, vă rugăm să ne anunțați.