Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație este sponsor al celei de-a VII-a ediții SciFest, care va avea loc între 11-17 noiembrie 2024, în Cluj-Napoca
Organizația Studenților pentru Natură (OSpN) este un ONG studențesc afiliat Facultății de Biologie și Geologie, din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Scopul OSpN este atât identificarea și realizarea intereselor comune ale studenților, cât și promovarea științei, a protecției și a conservării naturii. Astfel, prin dezvoltarea proiectelor cu caracter științific-educațional, organizarea de seminarii și conferințe, OSpN contribuie la nevoile educaționale, culturale și sociale ale studenților și elevilor.
Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație este o organizație dedicată accesului echitabil la educație și sănătate, sprijinind atât tineri talentați, cât și copii din medii defavorizate care își doresc să-și continue studiile. Prin programul ALFA pentru Educație, Fundația Alfa susține dezvoltarea academică prin parteneriate importante, inclusiv colaborări cu Academia Română, unde oferă burse de cercetare, și cu Fundația Regală Margareta a României, prin „Bursele ALFA și Școala de Vară ALFA.” Recent, programul s-a extins pentru a oferi sprijin studenților Facultății de Tehnologia Petrolului și Petrochimie din cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești, prin burse dedicate excelenței academice și tinerilor cu venituri reduse. Fundația Alfa este, de asemenea, sponsor principal al Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici (IMSCB), reflectând angajamentul său față de educația și formarea tinerelor generații de profesioniști.
SciFest este primul festival de știință organizat în municipiul Cluj-Napoca, prima ediție având loc în 2018 cu tema The Science of Things. Festivalul este dedicat promovării științei ca pilon în dezvoltarea societății prin mijloace interdisciplinare, într-un mod distractiv și interactiv.
Anul acesta OSpN organizează SciFest cu tema The Science of Crime Scene Investigations (CSI), care își propune să pătrundă în lumea complexă și fascinantă a investigațiilor criminale și să aducă la lumină tehnicile folosite pentru a rezolva misterele infracțiunilor.
În această ediție, activitățile interdisciplinare includ:
- 11 noiembrie 2024: Prima conferință intitulată „Împreună cu cei morți, în slujba celor bolnavi: viața la morgă” va fi susținută de domnul Dr. Ștefan Claudiu Mirescu, medic specialist anatomie patologică. Se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, începând cu ora 18:00.
- 12 noiembrie 2024: Quiz urmat de karaoke ce va avea loc la Cleo Pub, ora 20:00. Va fi o seară de distracție, unde participanții își pot testa cunoștințele într-un cadru relaxat.
- 13 noiembrie 2024: A doua conferință va fi susținută de doamna prof. univ. dr. Laura Visu-Petra, împreună cu drd. Andreea Tur și va avea titlul „De-o parte și de alta a gratiilor: Personalitatea „dark” și „bright” în libertate și detenție.” Conferința va avea loc la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, începând cu ora 18:00.
- 14 noiembrie 2024: Escape Room, va avea loc la Qub Education. Reprezintă o experiență captivantă pentru participanții dornici să-și testeze creativitatea și spiritul de observație într-un scenariu tensionant: captivi în casa criminalului.
- 15 noiembrie 2024: Ziua experimentelor se va desfășura la Casino – Centrul de Cultură Urbană, între orele 12:00-18:00. Această activitate va fi în colaborare cu Organizația Studenților Chimiști (OSC), Asociația Studenților Fizicieni din Universitatea Babeș-Bolyai (ASFUBB) și Organizația Studenților Psihologi din România (ASPR).
Chirilă Anamaria, Președinte al Organizației Studenților pentru Natură: „SciFest este ocazia perfectă prin care ne dorim să facem știința captivantă și accesibilă pentru toți. Tema de anul acesta, The Science of Crime Scene Investigations, ne provoacă să descoperim metodele prin care știința ajută la dezlegarea misterelor și investigarea scenelor de crimă. Vă invităm să vă alăturați pentru o săptămână de explorare și învățare interactivă!”
„Suntem onorați să sprijinim SciFest și tema captivantă de anul acesta, The Science of Crime Scene Investigation. Ca fundație dedicată educației și inovației, vedem acest festival nu doar ca pe o oportunitate de a aduce știința mai aproape de tineri, ci și de a contribui la o cultură a cunoașterii și dezvoltării interdisciplinare. Felicit organizatorii pentru eforturile lor și așteptăm cu entuziasm să descoperim modul în care tinerii participanți vor explora și înțelege știința în spatele investigațiilor criminale”, a declarat Mihai Măcelaru, Președinte al Fundației Alfa.
Participarea la activități este gratuită, însă pentru o bună desfășurare este necesar ca persoanele interesate să se înscrie. Pentru informații suplimentare și înscriere, vă rugăm să urmăriți paginile de:
Instagram: https://www.instagram.com/ospn.ubb/profilecard/?igsh=MTMxeHlxdW9wbDludQ==
Facebook: https://www.facebook.com/SciFestClujNapoca
SFÂRȘIT
Despre Alfa Group și Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație
Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație face parte din grupul antreprenorial Alfa Group, controlat de Alin Niculae. Toate companiile din Alfa Grup sunt aliniate la aceeași viziune pentru un viitor mai bun prin inovație, transformare digitală, politici sustenabile, respect și bune practici.
Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație a fost creată din dorința de a sprijini dezvoltarea infrastructurii și serviciilor în domeniul medical și educațional, inclusiv spitale, școli, universități și instituții de cultură. Prin programele sale ALFA pentru Sănătate și ALFA pentru Educație, fundația derulează campanii de conștientizare a problemelor specifice din domeniile de interes, prin programe de cercetare și proiecte educative, cursuri sau colocvii de interes pentru medici și tineri specialiști.
Dacă nu doriți să mai primiți aceste mesaje, vă rugăm să ne anun