fbpx

Enter your keyword

post

Francezii de la BNP Paribas vor să devină cei mai mari manageri de active sustenabile în următorii 3 ani

Francezii de la BNP Paribas vor să devină cei mai mari manageri de active sustenabile în următorii 3 ani

BNP Paribas Asset Management a prezentat un plan strategic pentru anul 2025, prin care își propune să extindă oferta de investiții cu profil de sustenabilitate, cu scopul de a deveni cel mai mare manager de active sustenabile din Europa, potrivit ESG Today.

Foto: Scott Graham/Unsplash

BNPP AM este brațul de investiții al grupului bancar BNP Paribas și se situează în top 10 cei mai mari manageri de active din Europa, cu un portofoliu total de peste 500 de miliarde de euro.

Noile ambiții strategice ale companiei vin în contextul în care francezii au finalizat un plan pe cinci ani de repoziționare înspre un model operațional mai integrat la nivel global, cât și pe fondul strategiei globale de sustenabilitate lansate în 2019 – care include integrarea factorilor ESG în logica de investiții.

De asemenea, ambițiile BNPP AM pentru 2025 includ dezvoltarea unei strategii net zero pentru activele aflate sub administrare. Totodată, managerul de active vrea ca 90% din fondurile sale deschise să fie clasificate drept produse care promovează caracteristici sociale sau de mediu ori drept produse cu obiectiv de investiții sustenabile. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.