fbpx

Enter your keyword

post

Festivalul Dunării #CuApeleCurate Un weekend cu muzică, filme, sporturi acvatice și dezbateri, pe malul Dunării

Festivalul Dunării #CuApeleCurate Un weekend cu muzică, filme, sporturi acvatice și dezbateri, pe malul Dunării

Parcul Central și Plaja Mare din Călărași vor găzdui în weekend-ul 23-25 iunie Festivalul Dunării #CuApeleCurate.

Trei zile pline cu activități și ateliere dedicate protecției mediului, sporturi acvatice, proiecții de film și muzică, într-un eveniment internațional cu invitați din țările dunărene semnat de Asociația MaiMultVerde, în anul în care organizația sărbătorește 15 ani de activitate. 

Pe scena Festivalului Dunării din Parcul Central vor urca artiști din diferite țări pe care le străbate Dunărea. Concertele care vor încheia cele două seri de festival oferă un sound balcanic, cu particularități etnice specifice țărilor dunărene. Din România, vor fi prezenți Azur, Paulina și Balkan Taksim, dar vor performa și artiști internaționali: Chillera (Ucraina), Zack Zack Zack (Austria) și Plasticphonia by Crystn Hunt Akron (Austria).

În timpul zilei, vor fi organizate o multitudine de ateliere pentru copii și adulți, dedicate naturii și Dunării: reciclare și eco-creativitate, biodiversitate și reconectare cu natura, fotografie și storytelling, apicultură, hrană sănătoasă, ceramică etc.

Apa este mișcare. Dunărea este mișcare. Participanții la eveniment vor putea practica în cele 3 zile de festival sporturi care au legătură cu apa: plimbări cu caiacele, SUP (stand-up paddle), înot. Vor fi prezenți membrii Clubului Donaukanal din Viena și înotătorul Andreas Fath – care a parcurs anul trecut Dunărea de la izvor până la vărsare, dar și înotătorul bulgar cu mai multe recorduri în palmares Teodor Tsvetkov.

Dunărea reprezintă o regiune centrală culturală și un spațiu public ce unește locuitori din 10 țări. Tocmai de aceea evenimentul de la Călărași va aduce la aceeași masă autoritățile, comunitatea locală și internațională – pentru a descoperi cum se pot susține reciproc în lupta împotriva deșeurilor de plastic din ape și a crea noi oportunități de petrecere a timpului în apropierea fluviului.

Festivalul Dunării este un punct de întâlnire a tuturor celor care – de ceva vreme sau pentru prima dată – văd frumusețea, importanța și fragilitatea apelor, malurilor și viețuitoarelor dunărene, aleg să se bucure de ele și apoi să le dea cu bine mai departe. La această întâlnire inițială, prima ediție a Festivalului Dunării organizată în România în anul în care Asociația MaiMultVerde împlinește 15 ani de activitate, vrem să ne cunoaștem: oameni, activități, proiecte, inițiative, măsuri de protecție sau acte artistice – pentru ca într-o bună zi să putem sărbători împreună o Dunăre #CuApeleCurate.” spune Doru Mitrana, președintele Asociației MaiMultVerde.

Intrarea la festival este gratuită. Detalii pe www.festivaluldunarii.ro.

*********

Festivalul Dunării este organizat în cadrul programului Cu Apele Curate, susținut de Lidl România, de o echipă internațională formată din Asociația MaiMultVerde și H2Org, inițiatorul proiectului CleanDanube, cu sprijinul Baden-Wuettemberg Foundation.

Asociația MaiMultVerde s-a înființat în 2008 din convingerea că grija pentru oameni și natură ar trebui să devină o prioritate pentru noi. De atunci desfășoară o serie de proiecte de împădurire, protejarea biodiversității, educație de mediu, transport alternativ, prevenirea risipei alimentare, dar și proiectul Cu Apele Curate, susținut de Lidl România, pentru combaterea poluării cu plastic a apelor. 

H2Org este o organizație non-profit din Germania care dezvoltă proiecte pentru un mediu și ape fără plastic. Dezvoltă proiecte educaționale, campanii, activități și inițiative de cercetare pentru a minimiza poluarea apelor și pentru a preveni acumularea de plastic.