Enter your keyword

post

Eurobarometru: Românii vor ca reducerea sărăciei și accesul la educație să fie prioritare

Aproape jumătate dintre români consideră că lupta contra sărăciei și a inegalităților sociale trebuie să fie prioritară pentru Parlamentul European. Pe locul al doilea se află creșterea accesului la educație de calitate.

Aceeași opinie o au și cetățenii blocului comunitar. Sărăcia și inegalitățile sociale reprezintă principala îngrijorare pentru cetățenii UE, acestea fiind urmate de terorism și crima organizată (35%), accesul inegal la educație (33%) și distrugerea mediului și a biodiversității (32%). Informațiile au reieșit dintr-un sondaj solicitat de Parlamentul European și desfășurat în perioada noiembrie-decembrie 2020 de către Kantar.

În România, lupta împotriva sărăciei și a inegalităților sociale este considerată o prioritate de către 44% dintre respondenți, urmată de măsuri pentru creșterea accesului la educație de calitate (34%) și de măsuri pentru asigurarea accesului la hrană sigură pentru cetățeni și un nivel de viață decent pentru fermieri (27%).

Sondajul constată o creștere cu zece puncte procentuale a numărului de cetățeni la nivelul UE care au exprimat o opinie pozitivă cu privire la UE (50%) în comparație cu toamna anului 2019.

Dintre românii participanți la acest sondaj, 52% se arată pozitivi cu privire la UE.

66% dintre respondenții la acest sondaj sunt optimiști cu privire la viitorul Uniunii Europene.

Cu toate acestea, perspectiva individuală rămâne pesimistă în fața pandemiei care continuă: 53% dintre respondenții din UE consideră că situația economică din țara lor va fi mai gravă peste un an în comparație cu situația actuală. 46% dintre respondenții din România se așteaptă la o situație economică mai gravă peste un an.

Doar unul din cinci respondenți la nivelul UE (21%) consideră că situația economică națională s-ar îmbunătăți în anul următor.

Peste jumătate dintre respondenții din statele UE (52%) se așteaptă ca peste un an condițiile lor individuale de viață să fie aceleași ca în prezent. Un sfert dintre respondenți (24%) consideră că vor fi și mai dezavantajați într-un an, în timp ce 21% cred că le va fi mai bine.

Niciun copil din Romania nu mai merge flamand la culcare. Acesta este obiectivul grupului de lucru Romania Solidara din cadrul Coalitiei Romania Sustenabila.
Inscrie-te si tu si lupta alaturi de noi pentru ca acest lucru sa devina realitate.
banner CRS stiri