Enter your keyword

post

Energia verde a reprezentat 49% din consumul total de energie al Germaniei în prima jumătate din 2022

Energia din surse regenerabile a reprezentat 49% din totalul energiei consumate în Germania în prima jumătate din 2022, în creștere cu șase procente față de anul anterior, pe fondul unor condiții meteorologice favorabile, potrivit Reuters.

Foto: Dina Lydia/Unsplash

Atât intensitatea razelor soarelui cât și viteza vântului au alimentat această evoluție, după cum au semnalat asociația industriei germane de utilități BDEW alături de Centrul de Cercetare pentru Energie Solară și Hidrogen (ZSW).

Aceste date preliminare au fost calculate în linie cu standardul Uniunii Europene, care presupune calcularea cotei în funcție de utilizare, nu de producție. Acest sistem a fost adoptat și de Germania pentru definirea țintelor de mediu. Trebuie amintit că energia verde a ajuns să reprezinte mai bine de jumătate (50,2%) din consumul total de energie al țării în prima jumătate a anului 2020.

Consumul total de energie din Germania a scăzut cu 0,8% în primele șase luni din 2022, în timp ce producția internă a crescut cu 1,7%, în contextul în care Berlinul este un exportator net de energie. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.