Enter your keyword

post

Enel, printre cele mai sustenabile 50 de companii din lume, cu ocazia premiilor de sustenabilitate în afaceri „SEAL” 2020

  • Enel a fost inclusă în categoria SEAL Organizational Impact Award 2020, care reprezintă cele mai sustenabile 50 de companii la nivel global
  • Filiala spaniolă a Enel, Endesa, a fost și ea printre câștigători în aceeași categorie
  • Grupul s-a clasat pe primul loc din 150 de companii italiene în Indicele de percepție al reputației ESG, care evaluează percepția legată de sustenabilitate a companiilor în mediul online în baza reputației brandului în ce privește subiectele ESG

Enel a fost printre câștigătorii premiilor SEAL 2020 (Sustainability, Environmental Achievement & Leadership) Business Sustainability Awards, care celebrează leadership-ul, transparența și angajamentul față de practicile de afaceri sustenabile ale brandurilor globale. Mai exact, Enel a fost inclusă în categoria SEAL Organizational Impact Award 2020, care recunoaște performanța sustenabilității corporative și care reprezintă cele mai sustenabile 50 de companii la nivel global.

Logo Enel

SEAL Organizational Impact Award combină două seturi de date recunoscute la nivel mondial legate de mediu, domeniul social și guvernanță (Environmental, Social and Governance – ESG) – CDP A-List ™ și Corporate Sustainability Assessment (CSA, acum parte a S&P Global ESG Scores™)[1]. Câștigătorii au fost selectați prin combinarea și clasificarea rezultatelor agregate din cele două evaluări ale sustenabilității.

Mai exact, includerea Enel în SEAL Organizational Impact Award a fost posibilă prin obținerea celui mai mare scor (A / A) la ultima ediție CDP, pentru al doilea an consecutiv, și al celui mai mare scor (89/100) în CSA. Ambele ratinguri au recunoscut leadership-ul Enel în combaterea schimbărilor climatice și încurajarea decarbonizării economiei globale, promovând inovarea deschisă și practicile responsabile de management al afacerilor pe întregul lanț valoric.

SEAL Awards este o organizație de advocacy pentru mediu care onorează leadership-ul prin premiile sale, finanțând în același timp cercetarea și desfășurând campanii de impact în domeniul mediului înconjurător. Pilonii de bază ai SEAL Awards sunt Business Sustainability Awards, care recunosc cele mai sustenabile companii din lume, Environmental Journalism Awards și Environmental Research Grants.

Ca o dovadă suplimentară a angajamentului Enel față de subiectele ESG, grupul s-a clasat pe primul loc din 150 de companii italiene, obținând un scor total de 95,55 în ediția din ianuarie 2021 a Indicelui de percepție al reputației EGS. Indicele evaluează percepția legată de sustenabilitate a companiilor în mediul online, alocând un scor de la 0 la 100, în baza reputației brandului în ce privește subiectele ESG.

Leadership-ul Enel în domeniul sustenabilității este recunoscut la nivel global prin prezența grupului în numeroși indici de sustenabilitate renumiți, precum și în clasamente, cum ar fi Dow Jones Sustainability Indices World and Europe, MSCI ESG Leaders Indices, seria FTSE4Good Index, CDP Climate “A” List, indicii Euronext Vigeo-Eiris 120, indicele STOXX Global ESG Leaders, ratingul ISS „Prime”, indicele Refinitiv TOP 100 Diversity and Inclusion Index, Bloomberg Gender-Equality Index, Equileap Gender Equality in Europe Ranking, indicii ECPI și indicii de bune practici Thomson Reuters / S-Network ESG.

Grupul atrage din ce în ce mai mult atenția investitorilor responsabili social, a căror participație în companie este în continuă creștere, reprezentând acum aproximativ 13,4% din capitalul social al Enel, mai mult decât dublu față de nivelurile din 2014. Această creștere, care este în concordanță cu recunoașterea tot mai mare a importanței elementelor non-financiare în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung, reflectă consolidarea leadership-ului global în domeniul sustenabilității al Enel.

Lunga experiență a Enel în ceea ce privește includerea în clasamentele de sustenabilitate din lume este susținută de angajamentul său de a fi un lider în rezolvarea principalelor provocări energetice cu care se confruntă societatea, cum ar fi urbanizarea sustenabilă. Un exemplu specific al modului în care Enel promovează urbanizarea sustenabilă prin furnizarea de soluții concrete de afaceri este prezentat în cea de-a treia ediție a documentului „Orașe circulare – Orașe de mâine” disponibil aici: https://www.enel.com/company/stories/articles/2020/12/circular-cities-models

În plus, Enel încorporează viziunea de sustenabilitate în cele peste 30 de țări în care activează, integrând așteptările părților interesate locale și promovând dezvoltarea socială și economică, accelerând în același timp tranziția energetică către un model de energie regenerabilă. Un exemplu concret al modului în care Enel Green Power promovează dezvoltarea comunităților locale din Panama, contribuind la decarbonizarea mixului energetic al țării poate fi găsit aici: https://www.enelgreenpower.com/stories/articles/2021/01/fortuna-sustainable-hydroelectric-plant

[1] Premiile SEAL nu sunt afiliate CDP, CSA sau S&P Global. Procesul de selecție pentru SEAL Organizational Impact Award s-a bazat în întregime pe informațiile disponibile public de la fiecare CDP și CSA.