fbpx

Enter your keyword

post

Efectele schimbărilor climatice devin tot mai vizibile: Franța se pregătește pentru temperaturi record, în timp ce Spania se luptă cu incendiile de vegetație

Efectele schimbărilor climatice devin tot mai vizibile: Franța se pregătește pentru temperaturi record, în timp ce Spania se luptă cu incendiile de vegetație

Franța, Spania și alte națiuni din vestul Europei se pregătesc pentru o perioadă complicată în ceea ce privește temperaturile din această vară și efectele pe care le au acestea, potrivit The Guardian.

Foto: Joanne Francis/Unsplash

Temperaturile au depășit pragul de 40 de grade Celsius în anumite părți din Franța, la finalul săptămânii trecute. La cel moment, recordurile de temperatură pentru luna iulie au fost doborâte deja în 11 regiuni din Franța, conform Meteo France.

În Spania, incendiile de vegetație au afectat deja 9.000 de hectare de teren în regiunea Sierra de la Culebra, ceea ce a forțat circa 200 de oameni să-și părăsească locuințele, după cum au transmis autoritățile din zonă.

În același timp, mai bine de 3.000 de persoane au fost evacuate din parcul tematic Puy du Fou din centrul Spaniei din cauza unui incendiu puternic în apropiere.

Aceste evoluții fac parte din efectele crizei climatice, iar Franța și Spania nu sunt singurele afectate în acest moment. În Italia, mai multe orașe au anunțat raționalizarea apei, iar regiunea Lombardia ar putea chiar să declare stare de urgență din cauza secetei care afectează culturile. Marea Britanie a înregistrat vineri cea mai caldă zi din acest an de până acum, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius pe după-amiază – aceasta fiind a treia la rând în care Marea Britanie a înregistrat temperaturi record raportat la această perioadă a anului. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.