Enter your keyword

post

Efectele pandemiei: Banca Mondială avertizează că 60 de milioane de oameni vor fi în sărăcie extremă

Efectele pandemiei: Banca Mondială avertizează că 60 de milioane de oameni vor fi în sărăcie extremă

Până la 60 de milioane de oameni vor fi împinşi spre „sărăcia extremă” de către coronavirus, avertizează preşedintele Băncii Mondiale, citat de BBC.

David Malpass a declarat că banca se aşteaptă ca economia globală să scadă cu 5% în acest an.Pandemia a dus deja la pierderi de locuri de muncă şi la falimente, ţările mai sărace fiind cele mai afectate.

„Milioane de mijloace de trai au fost distruse, iar sistemele de asistenţă medicală sunt sub tensiune la nivel mondial”, a spus Malpass. “Estimarea noastră este că până la 60 de milioane de persoane vor fi împinse în sărăcie extremă – ceea ce şterge toate progresele înregistrate în atenuarea sărăciei în ultimii trei ani”.

Banca Mondială defineşte „sărăcia extremă” traiul cu mai puţin de 1,90 dolari de persoană pe zi.

Criza Covid-19 a agravat fenomenul sărăciei în România, atât prin creșterea numărului de persoane – celor deja afectate alăturându-li-se cei rămași fără surse de venit, cei care și-au epuizat rezervele în perioada de izolare și cei întorși în țară din alte state UE – cât și în profunzime, persoanele confruntate anterior cu condiții de sărăcie fiind acum încă și mai vulnerabile.

Ultimul raport  INS * arată că circa 4,6 milioane de români trăiau în condiții de sărăcie în anul 2017, cea mai înaltă incidenţă înregistrându-se în rândul copiilor şi tinerilor în vârstă de până la 18 ani, fapt confirmat și de raportul realizat de organizația Salvaţi Copiii și Avocatul Poporului în noiembrie 2019 *