Enter your keyword

post

Efectele crizei climatice: Doar în Marea Britanie 200.000 de locuințe sunt puse în pericol de creșterea nivelului mării

Creșterea nivelului mării pune în pericol circa 200.000 de proprietăți din Marea Britanie în următorii 30 de ani, din cauza crizei climatice, potrivit unui nou studiu citat de The Guardian.

Foto: Dan Meyers/Unsplash

Studiul realizat de cercetătorii de la Tyndal Center, University of East Anglia, vine în contextul în care autoritățile britanice au avertizat săptămâna trecută că multe dintre proprietățile aflate în zone de coastă nu vor putea fi salvate din calea efectelor crizei climatice.

Nu pot fi salvate înseamnă fie că este imposibil din punct de vedere tehnic, fie că nu este viabil din punct de vedere economic. Autoritățile britanice avertizează asupra posibilității ca multe comunități să fie nevoie să se mute cu totul în teritorii aflate înspre centrul teritoriului.

Se estimează că nivelul mării va crește în medie cu circa 35 de centimetri până în 2050, iar această predicție trebuie corelată cu erodarea țărmurilor, ceea ce înseamnă valuri mult mai mari, în special în timpul unei furtuni.

O creștere semnificativă a nivelului mării a devenit inevitabilă. Pentru multe dintre orașele mai mari aflate pe coastă va exista în continuare un anumit nivel de protecție, dar pentru anumite comunități situate în zone de coastă acest lucru nu va fi posibil. Avem nevoie de o dezbatere națională serioasă cu privire la dimensiunea acestei amenințări la adresa comunităților și cu privire la ce înseamnă un răspuns corect și sustenabil, inclusiv referitor la modurile în care îi vom ajuta pe oameni în procesul de relocare”, a notat Paul Sayers, principalul autor al lucrării de cercetare.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.