Enter your keyword

post

Educație la înălțime. Lecții cu drona transmise live din 8 regiuni ale României, pentru o dezvoltare durabilă a școlilor din toată țara

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă împreună cu organizația Aspire Teachers și Asociația Cartierul Creativ Carolina derulează un proiect național pentru promovarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă care se adresează tuturor elevilor din România.

„EDUCAȚIE LA ÎNĂLȚIME” reprezintă o soluție creativă pentru a folosi avantajele tehnologiei și a aduce realitatea direct în clasă. Proiectul dă viață obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD), prin lecții dinamice și atractive pentru profesori și elevi, conectate la programa școlară. Acestea vor fi susținute de profesori pasionați care vor intra în direct din diferite regiuni relevante din România, filmate cu drona.

Obiectivele proiectului sunt:

  • familiarizarea elevilor cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un mod care pune în valoare competențe de secol 21, în special colaborarea și gândirea critică,
  • promovarea unor lecții interactive centrate pe elev, care folosesc cele mai noi tehnologii,
  • crearea unor lecții-model accesibile tuturor profesorilor din țară.

Lecțiile realizate vor include și activități nonformale, precum experimente, jocuri și sarcini interesante.

Cine poate participa?

Lecțiile sunt realizate de către profesori și învățători dedicați din toate cele opt regiuni de dezvoltare economică a României, fiecare transmițând lecții din zona sa. Profesorii vor fi selectați din rețeaua Aspire Teachers, o comunitate de profesori excelenți, lideri în comunitățile lor, dedicați și adaptați noilor generații, dar și din alte rețele de profesori valoroși.

Profesorii-gazdă pot fi profesori cu elevi în clasele III-IV sau V-VII din orice școală din România care vor să primească în direct lecțiile transmise live.

Cele opt lecții vor fi realizate în perioada mai-iulie 2021, după un calendar clar al transmisiunilor. O clasă-gazdă are nevoie doar de un videoproiector, un laptop conectat la internet și multă curiozitate.

Prima lecție va fi transmisă pe 6 mai. Pentru a primi informațiile de conectare și pentru a rămâne la curent cu evoluția proiectului, un profesor sau un director de școală poate completa un scurt formular: http://bit.ly/3lf3aPN

Context

Proiectul reprezintă o extindere la nivel național, prin implicarea Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, a unui program pilot „Educație la înălțime” în cadrul căruia au fost realizate trei lecții cu drona în Hunedoara.

Un exemplu este disponibil aici: