fbpx

Enter your keyword

post

E.ON: Peste 100 de IMM-uri din România au devenit prosumatori și au reușit să își reducă factura cu până la 30%

E.ON: Peste 100 de IMM-uri din România au devenit prosumatori și au reușit să își reducă factura cu până la 30%

Peste 100 de companii mici și mijlocii (IMM-uri) au reușit să își reducă factura la energie cu până la 30%, după ce au ales să investească în soluții fotovoltaice pentru a-și acoperi o parte din necesarul de energie prin autoconsum, potrivit unui comunicat de presă al companiei E.ON.

Foto: Zbynek Burival/Unsplash

Reprezentanții companiei spun că investiția într-o centrală fotovoltaică are mai mult sens din punct de vedere economic și este mai sustenabilă în contextul în care ajută la creșterea competitivității, la controlul asupra nevoilor și fluxurilor de energie, la stabilizarea facturilor lunare, dar și la reducerea amprentei de carbon.

În același timp, investiția într-o astfel de soluție are cu atât mai mult sens cu cât necesarul de energie al firmei beneficiare este mai mare. În cazul unui sistem bine proiectat, perioada de recuperare a investiției este cuprinsă între 4 și 6 ani, iar durata de viață a sistemului este de 20-30 de ani.

Sistemele fotovoltaice la care se referă compania au puteri instalate cuprinse între 17 și 258 kW. E.ON spune că a montat până acum 35.722 de panouri fotovoltaice, care generează împreună 13.860 MW pe an și contribuie la reducerea emisiilor anuale de dioxid de carbon cu 3.000 de tone. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.