fbpx

Enter your keyword

post

Donează-ți punga cu pungi la Rezidența9!

Donează-ți punga cu pungi la Rezidența9!

Fundația9 a lansat proiectul One Minute Older, care își propune să atragă atenția asupra consumului alarmant de plastic de unică folosință.

Proiectul are în centru o colectă de pungi de plastic, ce urmează să fie transformate în instalații de artă și prezentate publicului în toamna acestui an. Bucureștenii sunt încurajați astfel să își doneze „punga cu pungi”. Punctul central al donațiilor este Rezidența9 (strada I.L. Caragiale 32, Sector 2), unde va fi instalată o „pungă cu pungi” supradimensionată, din material textil, dar astfel de containere vor fi amplasate și în alte puncte din oraș și din țară. Obiectivul campaniei este de a strânge 1 milion de pungi de plastic, care vor fi ulterior reciclate. 

În perioada august – septembrie 2022, la Rezidența9, se vor desfășura 10 workshop-uri coordonate de un grup de artiști și adresate publicului larg în cadrul cărora va fi creat suportul unei instalații din pungile de plastic colectate. Ideea acestor workshop-uri este inspirată de AEROCENE, un proiect – manifest creat de artistul spaniol Tomás Saraceno.

One Minute Older își propune, pe lângă colectarea pungilor, să strângă semnături pentru o petiție lansată de Climate of Change, un consorțiu din care fac parte organizații din 22 țări europene. Această petiție le cere liderilor europeni acțiuni urgente în ceea ce privește protecția mediului înconjurător și își propune să adune peste 100.000 de semnături până în noiembrie 2022, când va avea loc Conference of the Parties al Națiunilor Unite (COP27) în Egipt. E un moment vital, în care liderii tuturor țărilor prezente pot aborda într-un mod inteligent criza climatică și pot pune bazele unei justiții climatice globale. Semnăturile vor fi înmânate președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la COP27.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.