Enter your keyword

post

Directorii executivi ai companiilor Slack și Away vor să strângă 2 milioane de dolari într-un fond destinat cauzelor care implică nevoia de a face avort

Directorii executivi ai companiilor Slack Technologies și Away sunt printre reprezentanții mediului privat american care au decis să ia măsuri pentru a sprijini accesul femeilor la avorturi, după o decizie a Curții Supreme care a îngreunat extrem de mult accesul la o astfel de procedură, potrivit Bloomberg.

Foto: Gayatri Malhotra/Unsplash

Jen Rubio, cofondator și director executiv al startup-ului Away, alături de soțului ei Stewart Butterfield, care conduce Slack, au declarat că vor dubla până la 1 milion de dolari în donații către National Network of Abortion Fund. Strângerea de fonduri a început în data de 29 iunie.

Donațiile vor fi împărțite între mai multe fonduri destinate avorturilor în statele în care femeile au un acces tot mai limitat la o astfel de procedură. Totodată, o parte din fonduri vor ajunge către organizații care trebuie să gestioneze deodată un flux mai mare de persoane aflate într-o situație de criză.

Banii în sine nu sunt suficienți pentru a rezolva această problemă, dar există o nevoie urgentă de ajutor pentru organizațiile și indivizii care lucrează fără oprire pentru a ne proteja drepturile”, a declarat Jen Rubio.

Rubio și Butterfield se alătură unei liste mai lungi de persoane și companii care au început să strângă fonduri pentru a le ajuta pe femeile afectate de decizia Curții Supreme. Spre exemplu, artistul Lizzo a donat 500.000 de euro către Planned Parenthood și alte grupuri care facilitează accesul la avort, iar compania de entertainment LiveNation a dublat această donație.

În același timp, Rich Handler, CEO al grupului financiar Jeffries, alături de Brian Friedman, președintele grupului, au anunțat săptămâna trecută că vor dona 1 milion de dolari către mai multe organizații care protejează drepturile femeilor.

National Network of Abortion Fund a declarat anterior pentru New York Times că organizația a primit donații de 3 milioane de dolari încă din primele ore de la decizia Curții Supreme.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.